T. Gašpar - obávam sa toho, čo som nespravil
12 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Tibor Gašpar, bývalý prezident policajného zboru je jedným z obvinených v kauze Očistec. Obvinený je z korupcie, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Nedávno sa v médiách objavila správa, že sa chystá do politiky. Je to tak? Zaujímal sa o to aj denník Pravda.

Aj po prepustení je monitorovaný

„Musím rešpektovať moje procesné postavenie obvineného. Je obmedzujúce a nerád by som dal akúkoľvek príčinu, aby voči mne orgány činné v trestnom konaní postupovali zaujatým spôsobom,“ povedal Gašpar. Od prepustenia z väzby (4. novembra) údajne v okolí svojho bydliska "zaznamenal pohyb áut a osôb, ktoré monitorujú jeho pohyb“. Pokračoval : „chápem tento záujem zo strany médií i prípadný záujem zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Významne to zasahuje do života môjho i mojich blízkych.“ 

Vírusová mutácia Omikron dorazila na Slovensko
Na Slovensku boli zachytené prvé tri prípady nového variantu covidu-19 omikron. Informoval o tom dnes premiér počas výjazdu v Ivachnovej, kde dnes ako administratívny pracovník pomáhal v mobilnej očkovacej jednotke. Správu priniesli... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | eka Balasková

Zákonné prostriedky

chce T. Gašpar využívať pri svojej obhajobe. „Počas dvanástich mesiacov neverejného prípravného konania boli zverejnené všetky dôležité rozhodnutia v plnom znení, výsluchy, rôzne časti vyšetrovacieho spisu, spolupracujúci obvinení, tzv. kajúcnici rozdávajú rozhovory,“ povedal. Tiež pripomenul, že pár dní pred 5. novembrom 2020 (vtedy bol zadržaný) dostal od niekoľkých novinárov otázku, či sa neobáva práve svojho zadržania.

Systémové nedostatky

„Odpovedal som, že sa neobávam toho, čo som spravil, ale obávam sa toho, čo som nespravil. Viem si za svoje konania niesť zodpovednosť. Od začiatku môjho trestného stíhania tvrdím, že som nevinný,“ dodal. Ako policajný prezident nemal pocit, že dochádza k takémuto enormnému porušovaniu zákonov, ako sa to vo vyšetrovaní deje v súčasnosti. Gašpar si myslí, že "by sa malo začať hovoriť o systémových nedostatkoch a situáciách, ktoré vedú „k svojvôli alebo nevyjasneným kompetenciám medzi inštitúciami“. 

K väzbe sa vyjadrí, keď sa bude diskutovať odborne

„Môžem vám povedať, že väzba je legitímny inštitút a má svoj zmysel. Ale nie je to rozhodne jednoduché, je to útok na psychické aj fyzické zdravie. A očakávate, že bude najdôslednejším spôsobom posudzované jej využitie. Mohol by som rozprávať viac, ale nechcem sa k tomu teraz bližšie vyjadrovať. Ak sa raz bude odborne diskutovať o tom, rád prispejem,“ vyhlásil Gašpar: Treba si viac všímať podmienky výkonu väzby i trestov."

Výzva SNS premiérovi - zastavte povinné očkovanie!
Ministri zdravotníctva a spravodlivosti majú vypracovať právnu analýzu povinného očkovania pre určitý okruh ľudí a možnosti, že by si neočkovaní hradili zdravotnú starostlivosť sami. Slovenská národná strana vyzýva premiéra, aby tieto procesy... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Pôjde do politiky?

Pred časom dostal od Roberta Fica "pozvánku na politickú palubu". Gašpar na ňu reagoval jasným "Nie"  „Som znechutený, prežíval som rôzne emócie vo vzťahu ku krajine, v ktorej som sa narodil, za to, čo bolo a je konané vo vzťahu k mojej osobe,“ zdôraznil Gašpar. 

Vyjadrenie R. Fica

„Ja mám na spoluprácu ako bývalý predseda vlády s bývalým policajným prezidentom len dobré spomienky. Pán Gašpar je nevinný od samého začiatku do konca a celá táto vec je od samého začiatku do konca vymyslená. Veď si prečítajte tie obvinenia, je to prázdna slama. Považujem pána Tibora Gašpara za veľkého profesionála a nevinného človeka. Toto nemôže nijako inak skončiť iba oslobodením a ospravedlnením sa,“ povedal Fico.

.Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.

Víkendový tip Juraja Mesíka
Nie, nezbláznili sme sa v HD a neskĺzame k príspevkom typu "toto musíte vidieť". Ale toto naozaj vidieť ... nemusíte, ale určite by vám to bolo prospešnejšie, ako trebárs reality šou. Lebo Juraj Mesík vám dáva tip na záznam z diskusie Hovorme... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova