Vírusová mutácia Omikron dorazila na Slovensko
11 | 12 | 2021 I eka Balasková

Na Slovensku boli zachytené prvé tri prípady nového variantu covidu-19 omikron. Informoval o tom dnes premiér počas výjazdu v Ivachnovej, kde dnes ako administratívny pracovník pomáhal v mobilnej očkovacej jednotke. Správu priniesli Nitranoviny.sk.

Dobrá správa

"Necestovali ani vlakom, ani autobusom. Rovnako dobrou správou je, že ide o plne zaočkovaných ľudí a majú ľahký priebeh ochorenia. Podľa doterajších informácií vidíme, že u zaočkovaných ľudí je aj pri variante omikron priebeh veľmi ľahký. Samozrejme, budeme sledovať, ako sa omicron správa pri nezaočkovaných, u ktorých vidíme vyššie riziko“ skonštatoval premiér.

Reagovali na výzvu

Začiatkom decembra Ministerstvo zdravotníctva vyzvalo občanov, ktorrí pricestovali z určených krajín, aby sa prihlásili na RÚVZ. Podľa ministra Lengvarského tak urobilo 150 ľudí. Všetkých pretestovali a u troch z nich sa objavili pozitívne testy na variant omikron. „Zatiaľ nebudeme prehodnocovať aktuálne platné opatrenia, nie je na to dôvod. Ešte presne nevieme, čo ten omikron robí,“ uzavrel minister s tým, že konkrétne krajiny nešpecifikoval, informujú Nitranoviny.

Môže štát nariadiť povinné očkovanie? Čo na to právnička.
O povinnom očkovaní sa hovorí stále viac. Zvlášť pre vekovú kategóriu ľudí nad 60 rokov. Redaktorka denníka Pravda sa rozprávala s právničkou o právnom pozadí očkovania všeobecne, či môže štát zaviesť povinné očkovanie a ako sú tieto veci ošetrené... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

.Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.