Výzva SNS premiérovi - zastavte povinné očkovanie!
11 | 12 | 2021 I Eka Balaskova
Ministri zdravotníctva a spravodlivosti majú vypracovať právnu analýzu povinného očkovania pre určitý okruh ľudí a možnosti, že by si neočkovaní hradili zdravotnú starostlivosť sami. Slovenská národná strana vyzýva premiéra, aby tieto procesy zastavil.
Nekompetentná vláda

„Vláda ako na bežiacom páse porušuje ľudské práva a práva dané Ústavou SR. Pani Kolíková ani to neskúšajte. Ústava jasne hovorí o bezplatnej starostlivosti občanov Slovenskej republiky v oblasti zdravotníctva. Ústava jasne hovorí, že ak si platíme zdravotné poistenie, vláda nemá právo obmedziť našu zdravotnú starostlivosť. Ako to chcete urobiť bez zmeny Ústavy,“ pýta sa predseda SNS Andrej Danko.

Víkendový tip Juraja Mesíka
Nie, nezbláznili sme sa v HD a neskĺzame k príspevkom typu "toto musíte vidieť". Ale toto naozaj vidieť ... nemusíte, ale určite by vám to bolo prospešnejšie, ako trebárs reality šou. Lebo Juraj Mesík vám dáva tip na záznam z diskusie Hovorme... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Zdravotná starostlivosť je bezplatná

Len človek neznalý práva môže takú úlohu prijať. Kolíková je vyštudovaná právnička a veľmi dobre musí vedieť, že Ústava je nad všetkým. „Ak sa nezmení Ústava, nemôžu sa meniť zákony a nemôžu byť v rozpore s Ústavou,“ uvádza A. Danko. „Tí, ktorí pod vplyvom omamných látok spôsobia dopravnú nehodu a následne bude nutné, aby im bola poskytnutá zdravotná starostlivosť a možno aj obetiam, tak aj tí budú platiť ? Kde to celé skončí,“ upozorňuje a dodáva, že Ústava jasne hovorí o nároku na bezplatnú lekársku starostlivosť. „Vláda nemá právo prijať takéto uznesenie, a preto sa obraciame aj na predsedu vlády Eduarda Hegera, aby to celé zastavil,“ zdôrazňuje sa v statuse SNS.

Nie je namieste

hovoriť o povinnom očkovaní, kým očkovacia látka nie je stopercentná. "Veď ešte nie je isté, že tá látka je finálna a vie potlačiť všetky mutácie tejto choroby. Konzílium príjme lockdown, vláda ho len odobrí. „Nevieme ani presne, kto to konzílium tvorí. Podnikatelia, ktorí sú vo vláde na čele s B.Kollárom, akcionári lyžiarskych stredísk sa tešia, majitelia reštaurácii môžu plakať. Kocúrkovo ako vyšité. Veríme však, že takéto šialené zákony si nedovolia ani len navrhnúť, nie ešte prijať. Zabúdajú na to, že aj oni raz odovzdajú moc a budú zodpovední za to, ako porušovali zákony. Pán Lengvarský a pani Kolíková naozaj to ani neskúšajte,“ vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

Môže štát nariadiť povinné očkovanie? Čo na to právnička.
O povinnom očkovaní sa hovorí stále viac. Zvlášť pre vekovú kategóriu ľudí nad 60 rokov. Redaktorka denníka Pravda sa rozprávala s právničkou o právnom pozadí očkovania všeobecne, či môže štát zaviesť povinné očkovanie a ako sú tieto veci ošetrené... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.