Gazprom nedodržal slovo. Nenaplnil nemecké zásobníky. Zvyšujú sa obavy z nedostatku plynu
12 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Ruský štátny podnik Gazprom zjavne nesplnil sľub Kremľa, že od 8. novembra naplní svoje zásobníky plynu v Nemecku, aby zmiernil napätie v plynovej kríze v Európe, píše epochtimes.de.

Ešte viac sa vyprázdnili

Podľa údajov priemyselného združenia Gas Infrastructure Europe sa nemecké zásobníky dcérskej spoločnosti Gazpromu Astora údajne od stanoveného termínu ešte viac vyprázdnili. Informoval o tom nemecký Der Spiegel. Podľa správy priemerná úroveň naplnenia klesla z 22 už len na 18 percent.

Najväčšia nádrž Astora v dolnosaskom meste Rehden je naplnená len na 7 percent. Naopak, zásobníky všetkých ostatných väčších prevádzkovateľov sú naplnené aspoň z dvoch tretín.

Ako „udrie“ povinné očkovanie na spoločnosť? (Jennifer Fraczeková)
Názor Jennifer Fraczekovej (GMX) Teraz, keď sa za povinné očkovanie vyslovil aj dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz, je veľmi pravdepodobné, že k nemu dôjde. Odborníci predpokladajú, že by to mohlo zradikalizovať tvrdé jadro odporcov... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obavy z nedostatku plynu

To zvyšuje obavy európskych trhov s plynom z možného nedostatku v zime. Gazprom už niekoľko mesiacov dodáva na Západ nápadne málo paliva, hoci ceny sú tu mimoriadne vysoké.

Štátna spoločnosť je podozrivá z toho, že sa snaží vyvíjať nátlak na predčasné schválenie plynovodu Nord Stream 2 v Baltskom mori. Astora pre Spiegel vysvetlila, že ako prevádzkovateľ zásobníkov plynu „nemá žiadny vplyv na správanie zákazníkov a úroveň plnenia z dôvodu zákonných požiadaviek".

Neistota zvyšuje ceny

Neistota zvyšuje ceny v európskom veľkoobchode zo 16 eur za megawatthodinu z roku 2020 na súčasných 100 eur, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

„Komunikačný manuál“ EÚ považuje Vianoce za diskriminačné: Zákaz hovoriť o Vianociach a spomínať Máriu! Ide o snahu odstrániť kresťanstvo? (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Európska komisia vydala „komunikačný manuál“ Zjednotení v rozmanitosti, ktorý sa v Taliansku stretol s protestmi. V niektorých jeho častiach sa hovorí dokonca o „protináboženskej zaujatosti“. V... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.