Hlas podáva trestné oznámenie na košického župana: Čo Trnka vyparatil?
08 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Vyzývame košického župana Rastislava Trnku na odstúpenie! Vyhlásil to vo svojom videu na sociálnej sieti Matúš Lukáč zo strany Hlas-SD. Zároveň smeruje na košickú prokuratúru trestné oznámenie.

Predražené teplomery

Počas posledných pár dní zodvihli zo stoličky nejedného obyvateľa košického kraja informácie o tom, že Košický samosprávny kraj (KSK) a jeho organizácie nakúpili za státisíce eur takmer dvojnásobne predražené bezkontaktné teplomery.

Nasledovať malo podľa Lukáča jediné - okamžitá rezignácia predsedu KSK Rastislava Trnku.  Zverejnené informácie sa podľa hlasáka skrátka nedajú relevantne obhájiť.

Matovič chce z 300-tisíc ľudí zodrať kožu! Pozrite, o čo menej platia Česi a Maďari
„Živnostník nemá živiť štát. Naopak, štát si má vážiť, že živnostník živí seba a svoju rodinu.“ To je heslo, ktoré si OĽaNO napísalo ešte v roku 2020 do svojho volebného programu. Dnes je všetko inak. Počet živnostníkov stále klesá Minister... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Kraj upadá, na vine je župan

"Košický kraj pod Trnkovým vedením 4 roky upadá. Jeho správanie ako predsedu kraja pri teplomeroch budí vo verejnosti korupčné motivácie!" Myslí si Lukáč.

Lukáč upozorňuje, že Trnka namiesto vyvodenia politickej zodpovednosti, začal podľa zverejnených informácií vyvíjať nátlak, a ovplyvňovať výrobcu teplomerov, ktorý bude pri vyšetrovaní tejto kauzy pravdepodobne vystupovať ako svedok.

Trestné oznámenie

Preto dvaja členovia krajskej organizácie strany HLAS-SD podali v súvislosti s medializovanými informáciami na prokuratúre trestné oznámenie. "Na základe medializovaných informácií o nákupe predražených teplomerov, ktorý realizovala košická župa podávame trestné oznámenie," vyjadrili sa Maroš Proks a Marek Mitterpák z Hlasu.

Paragrafy ministerky Kolíkovej sú problematické, zneužiteľné, ohrozujú slobodu slova, aj podľa Via Iuris
Paragrafy týkajúce sa šírenia dezinformácií sú v navrhovanej novele Trestného zákona naformulované problematicky, a preto sú zneužiteľné, ohrozujú slobodu slova a prejavu. Pre TASR to uviedla výkonná riaditeľka organizácie Via Iuris Katarína... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.