Matovič a jeho koalícia účelovo až notoricky klamú. Ponižujú tým občanov
08 | 12 | 2021 I Ján Papuga

V týchto dňoch v slovenskom parlamente rokujú o príspevku pre dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať. Pôvodne to mal byť poukaz do prevádzok. Priekupníci si už mädlili ruky, veď sám predseda parlamentu Kollár (Sme rodina) a minister financií Matovič (OĽaNO) navádzali na priekupníctvo s týmito poukážkami ako za čias vekslákov. Tento ďalší spásonosný nápad Matoviča a diskusia o ňom ma motivovali k tomuto názoru.

Uvedomujem si, že politici musia v niektorých témach klamať. Ale ak klamú tak, že sa to dá preukázať, čím robia z ľudí hlupákov, to už je za hranicou mojej tolerancie. Hoci máme voličov, čo „žerú“ politikom aj očividné klamstvá. A tie sú vynikajúcim prostriedkom manipulácie, propagandy a naháňania politických bodov. Možno môžu klamstvá vyhrať aj voľby... Ľudia, myslite!

ÚS: Časti zákona o ochrane verejného zdravia sú protiústavné
Ústavný súd (ÚS) SR v stredu označil za protiústavné časti zákona o ochrane verejného zdravia. Sčasti tak vyhovel návrhu verejnej ochrankyne práv SR Márie Patakyovej, ktorá napadla viaceré ustanovenia týkajúce sa najmä rozsahu, v akom sú orgány... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Príspevok dôchodcom nie je len tak

O čo ide? Koaličné paródie poslancov v parlamente na schôdzi celé dni šíria, že opozícia odmieta finančnú pomoc dôchodcom, keďže nechce za Matovičov zákon hlasovať o príspevku dôchodcom. Málokto z nich spomenie, že to opozícia odmieta, úplne oprávnene, preto, lebo je tento príspevok podmienený očkovaním proti covid 19, teda vstupom do osobného rozhodnutia (zatiaľ) slobodných občanov. Prečo je takéto podmieňovanie neprípustné, nechcem rozoberať, polemík o tom je dosť. Ale všimnite si to obrovské klamstvo: „Opozícia nechce dať dôchodcom príspevok!“ Veď to je preukázateľná lož, manipulácia a nevídaná jazyková demagógia.

Dnes zas „minister“ Matovič v rozprave arogantným spôsobom bez sebareflexie obvinil opozíciu zo stavu v nemocniciach, ktoré vedie jeho koalícia už takmer dva roky a o ktorých vláda povedala, že sú pripravené na ďalšiu vlnu. Okrem iných hrubých vyjadrení spomenul, že opozícia zvoláva na protesty dôchodcov, teda rizikovú skupinu v súvislosti s ochorením covid 19.

Odborné organizácie chcú byť súčasťou rozhodovania o tvorbe siete nemocníc
Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) i Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) vítajú možnosť byť súčasťou komisie, ktorá má pripravovať parametre siete nemocníc na základe pripravovanej reformy. Žiadajú, aby konečné rozhodnutia o sieti neboli len... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Protesty dávno nie sú len s účasťou dôchodcov

V rámci práce pre Hlavný denník som bol 17. 11. v uliciach Bratislavy a pozrel som si takmer všetky protesty. Bol som aj na Ficovom, aj na proteste Republiky, aj na apolitických protestoch. Pravda, nekontroloval som všetkých ľudí. No to nespravil ani Matovič a jeho kumpáni, keďže by sa tam báli postaviť. Ale v niekoľkotisícových davoch boli mladí ľudia, dokonca tínedžeri, rodiny s deťmi, ľudia v produktívnom veku. Isto, aj starší ľudia, ale vôbec nie v masovom zastúpení. Sám som bol prekvapený, lebo som si myslel, že fanúšikovia Smeru sú naozaj iba v dôchodkovom veku. Na proteste Republiky zase prevažovali mladí ľudia a bolo to kultivované. Takže nie presila dôchodcov, ide o parádne a účelové klamstvo. Čestne to prehlasujem na základe poznania na vlastné oči!

A prečo sa na protestoch zmenila veková vrstva voličov opozície? Lebo opozícia, či chceme, či nie, je pre mnohých občanov bez ohľadu na vek možnosťou na odstránenie vlády, čo zlikvidovala za pár mesiacov Slovensko a tvári sa, že všetko robí v prospech Slovákov. Pričom pracuje iba pre seba.

Ekonómovia odobrili povinné očkovanie. Čo si o tom myslí Kamenický zo Smeru?
Exminister financií a poslanec NRSR za Smer - SD sa rázne vymedzil k povinnému očkovaniu na svojom facebookovom profile. Ľudia sa podľa neho nemajú znásilňovať. Podľa neho sa začalo vymývanie mozgov. Pripomína, že ak niekto minulý rok upozorňoval... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Tvrdými klamstvami účelovo manipulujú

A takto to je v tom našom parlamente so súčasnou koalíciou. Nielenže nadávajú, správajú sa nemorálne, navzájom sa urážajú, nemajú triviálny zmysel pre občanov a štát, ale aj hrubo klamú a zavádzajú. Najmä občanov, ktorí sú náchylní veriť.

Takže, zhrniem to pre nezainteresovaných: 1) Príspevok dostanú iba tí dôchodcovia, čo sa dajú zaočkovať. 2) A na protestoch opozície boli ľudia všetkých vekových kategórií.

Nechcem sa svojím textom zastávať opozície, ale výrazne sa staviam proti tomu, že z nás koalícia neustále robí koalícia hlupákov a klame tak, že podceňuje ľudí, ktorým má slúžiť.

Matovič chce z 300-tisíc ľudí zodrať kožu! Pozrite, o čo menej platia Česi a Maďari
„Živnostník nemá živiť štát. Naopak, štát si má vážiť, že živnostník živí seba a svoju rodinu.“ To je heslo, ktoré si OĽaNO napísalo ešte v roku 2020 do svojho volebného programu. Dnes je všetko inak. Počet živnostníkov stále klesá Minister... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.