Taraba odkazuje Milanovej: Ľudia nie sú nesvojprávni hlupáci!
07 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Je to fraška a konflikt záujmov! Takto okomentoval návrh ústavného zákona o ochrane novinárov a slobode médií z dielne ministerky kultúry Natálie Milanovej poslanec parlamentu Tomáš Taraba.

Nový návrh zákona bude s veľkou pravdepodobnosťou totiž zabezpečovať nedotknuteľnosť vybranej časti novinárskej obce, ktorá má za cieľ očierňovať vybraných politikov a ich podporovateľov, píše portál veci-verejné.sk. A práve s tým má Taraba problém.

Protiústavné a nedemokratické

"Návrh, aby nejaká jedna časť spoločnosti stala nad zákonom, v tomto prípade novinári, je protiústavný a navyše nedemokraticky návrh," myslí si poslanec.

"Neviem koho to bol nápad, ale nikoho nemôže napadnúť nič iné ako to, že určití novinári sú si vedomí, že pri svojej práci páchajú trestnú činnosť a potrebujú si to ošetriť. Navyše ak takýto návrh predkladá ministerka, ktorej manžel sám vykonával svoju činnosť tak, že sa podľa polície dopustil trestného činu a skončil pred súdom, tak je to fraška a konflikt záujmov," upozorňuje.

Podľa Tarabu si ústavnú ochranu v rámci slobody médií potom zaslúži aj autobusár, elektrikár, učiteľka, vedec... Každý sa môže pri svojom výkone práce dostať aj v dobrom úmysle do sporu so zákonom.

Analytik Baránek: Tvrdenie, že Matovič je blázon, vyzerá byť pravdivé
O expremiérovi a ministrovi financií sa čoraz viac šíri myšlienka, že Matovič nie je zdravotne v poriadku. Samotný líder OĽaNO však o celej veci mlčí. Portál ereport.sk sa politického analytika Jána Baráneka opýtal, ako to celé číta on. A Matovič... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Zabudli na zásady morálnej žurnalistiky

"Práveže novinári, ktorí si ctia zásady morálnej žurnalistiky a vykonávajú svoju prácu svedomito a nie amorálno a manipulatívne, sa do žiadneho konfliktu so zákonom nevedia dostať. Milanová chce chrániť nie novinárov, ale vagabundov, ktorí sa tvária, že len preto, že majú pero v rukách sú novinári," konštatuje Taraba.

Najväčší problém vlády - alternatívne médiá nemá pod kontrolou

Podľa poslanca je na Slovensku absolútna sloboda tlače a jediný, kto ju ohrozuje sú Kolíková s Milanovou. "S ich zákonmi namierenými proti slobode slova a vymýšľanie drakonických pokút v novom mediálnom zákone pre média, ktoré sú pre ne nepopulárne alebo ich nemajú pod kontrolou. Myslím najmä alternatívne média."

Ľudia nie sú nesvojprávni hlupáci!

Taraba je presvedčený, že ľudí treba miesto toho učiť kriticky myslieť a nepozerať sa na nich ako na nesvojprávnych hlupákov, ktorí potrebujú nejaké ministerstvo pravdy, ktoré im všetko vysvetlí.

"Dnes aj mainstreamové média sú tak skompromitované vo veľa oblastiach, najmä čo sa týka etiky žurnalistiky, poskytovania celistvosti informácií a nielen selektívnych výsekov, prípadne priama cenzúra, že určite nevnímam nejaký vypuklý problém na strane alternatívnych médií," hovorí poslanec.

Potravinári varujú: Výrobok, bez ktorého sa Vianoce na Slovensku neobídu, je nebezpečný!
Obsahuje nebezpečnú zakázanú látku! Varuje Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS). Neverili by ste, ktorá potravina je podľa posledných kontrol nebezpečná. Štátna veterinárna a potravinová správa objavila počas posledných kontrol v... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.