Slovenskí hokejisti do Pekingu v dresoch s novým dizajnom
08 | 12 | 2021 I Eka Balašková

Hoci sa zdá, že ZOH v Pekingu sú ešte ďaleko, február 2022 sa nezadržateľne blíži. A to znamená, že je treba myslieť aj na to, v akom oblečení budú športovci Slovensko reprezentovať. O dizajne tých hokejových informovala stránka Hockey Slovakia.

Ako budú vyzerať?

"Dominantnými sú tradičné slovenské farby, zobrazené na čistých plochách za účelom ich vyniknutia. Vzhľad dresu dotvára konzervatívny, no minimalistický dizajn. Hlavným prvkom je štátny znak Slovenskej republiky, dominujúci na hrudi. Konečnú podobu dresov pre svetové šampionáty dotvára oficiálne ´hokejkové´ logo Slovenského zväzu ľadového hokeja umiestnené na ramenách. Na olympiáde logá federácií na dresoch nebudú," informoval portál hockeyslovakia.sk.

Predseda VÚC Trnka a jeho obrovský problém
Tuctová korupčná schéma - košická župa si cez firmu županovho známeho kúpila teplomery. Ich štandardná cena je 400 eur, no župa zaplatila dvakrát toľko. Župan Trnka si zarobil na poriady problém. Kauzu sleduje Denník N. Dva maily zo súkromnej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Ako tradične - dve sady dresov

Prvá sada bude mať dominantnú bielu farbu, druhej bude dominovať tmavomodrá. Návrh zodpovedá pravidlám, ktoré definujú obsah národného dresu pre medzinárodné turnaje. Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike.

Na ZOH slovenskí hokejisti relatívne úspešní

Slovensko v ére svojej samostatnosti nechýbalo v záverečnom turnaji ZOH. Najlepšie však zatiaľ skončili vo Vancouveri v roku 2010, bola to však štvrtá priečka, "zemiaková" medajla. Do Pekingu si vybojovali postup v augustovej kvalifikácií v Bratislave, kde "prešli" cez Rakúsko, Poľsko a Bielorusko.

Súpiska bude hotová v januári

Zatiaľ na nej figurujú traja hráči zo zámorskej profilige a to brankár J. Halák a obrancovia A. Sekera a E. Černák. Slovenská reprezentácia otvorí boj v C-skupine 10. februára proti Fínsku. 11. februára nastúpia o 9:40 proti Švédsku a 13. februára o 5:10 ukončia základnú skupinu proti Lotyšsku. 

(Medzititulky red. HD.)

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

V cukrárni na dlani námestia si už nedáte nič
Cukráreň v malom meste. Doslova taká, o akej kedysi spievala Marika. Pár stolov pre rodiny s deťmi, detský kútik. Ona, aj jej dve dcéry, ktoré tam robili, poznali svojich zákazníkov po mene a zákazníci nechodili do cukrárne na námestí, ale na... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Eka Balaskova