V. Remišová: Lockdown nie je riešenie, pre zaočkovaných budem žiadať uvoľnenie
06 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Lockdown nie je udržateľné a dlhodobé riešenie. Odsúva len utrpenie a obete na neskôr. Vyhlásila to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí), ktorá chce na pondelkovej koaličnej rade presadiť uvoľnenie opatrení pre zaočkovaných ľudí proti ochoreniu COVID-19.

"Pre očkovaných budeme žiadať uvoľnenie do obchodov, služieb a na bohoslužby," povedala Remišová. Na rokovaní koaličných partnerov bude žiadať, aby sa opatrenie prijali nielen na nasledujúci týždeň, ale minimálne do 9. či 10. januára. "Aj podnikatelia, obchodníci, prevádzky a služby sa musia pripraviť na to, aké budú Vianoce," uviedla vicepremiérka s tým, že odmieta celoplošný lockdown pre očkovaných i neočkovaných.

Dôkazom, že nefunguje, je podľa nej aj klesajúci záujem o očkovanie prvou dávkou vakcíny proti COVID-19. "Jediné, čo v tejto pandémii pomáha, je, keď budeme mať zaočkovanú dostatočnú masu ľudí a špeciálne nad 55 rokov," uviedla. V drvivej väčšine v nemocniciach a na umelej pľúcnej ventilácii podľa jej slov končia starší ako 55 rokov a nezaočkovaní. V prípade obmedzovania prezenčnej výučby na školách skonštatovala, že základné školy treba zatvárať ako posledné a otvárať ich ako prvé.

Poslanec Šefčík(OĽaNO) sa vyhovára kvôli fotke
Ako zvládnuť duchovnú prípravu na Vianoce aj v tomto lockdownovom období, keď sa ľudia nemôžu zúčastniť na svätej omši alebo bohoslužbe... To je otázka, ktorú si kladie množstvo veriacich. Poslanec Marek Šefčík im dal na svojej nástenke na... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Eka Balaskova