Eduard Heger mal kázanie. Patrilo Matovičovi?
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Posledné dni to presne ako pred rokom opäť vrie aj medzi politikmi. Nie iba medzi opozíciou a koalíciou, ale aj medzi politickou špičkou. Prezidentka ostro kritizovala kroky vlády, ktoré sa týkajú riešenia pandémie COVID 19, dokonca si pozvala do politického paláca aj premiéra Eduarda Hegera. Minister financií Igor Matovič kritizoval vo svojom prejave za rečníckym pultom opozíciu a poslankyňa SaS Jana Bitó Cigániková kritizovala Igora Matoviča. Do toho všetkého vstúpil Eduard Heger. Na sociálnej sieti priniesol občanom, aj politikom slová, v ktorých žiada pokoj a úctu. Čo napísal a komu odkazuje? A prečo by mal najskôr začať u svojich...?

Názov príspevku, ktorý zverejnil premiér Eduard Heger je : "Nepodľahnime hnevu, ale budujme kultúru a úctu," píše na sociálnej sieti.  "Uvedomil som si, že ak chceme na Slovensku zvládnuť pandémiu a ak chceme mať zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť, tak si potrebujeme v prvom rade preukazovať úctu. Nesmieme sa nechať vyprovokovať, podľahnúť hnevu, ale ostať v postoji úcty," dodáva.

Podľa Eduarda Hegera, je dôležité mať úcty k sebe samému, svojim blízkym, susedom, kolegom, ale i úctu k ľuďom, ktorých nepoznáme, ktorých nemáme radi, dokonca i k svojím nepriateľom.

"Dnes, po roku a pol pandémie na Slovensku, môžeme skonštatovať, že tu máme atmosféru: agresie, nespokojnosti, frustrácie, arogancie, nízku mieru rešpektu a porozumenia, ale i túžbu po hľadaní rýchlych a často nepremyslených riešení," vysvetľuje. A dodáva, že je presvedčený, že kľúčom k zmene nie je búchanie do stola, ktoré opäť len vyjadruje hnev, ale preukazovanie si úcty a rozhodnosť. 

Jozef Lenč: Dobrá správa pre opozíciu
"Keď zbytoční ľudia, zvolajú zbytočnú tlačovku, tak ju nazvú Dobré správy nesmú zanikať," píše politológ Jozef Lenč a reaguje na tlačovú besedu premiéra Edurda Hegera (OĽaNO). Jozef Lenč nazýva Hegera hovorcom vlády, ktorý keď sa podľa neho postaví... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Slovensko má byť krajina v ktorej sa bude dobre žiť...

Heger na sociálnej sieti prízvukuje, že aj z toho dôvodu povedal, že cestou z pandémie je povinné očkovanie pre 60+ a že o pandémií má rozhodovať ten, kto má za to zodpovednosť a má sa radiť s odborníkmi. Myslí si, že nie je to vec politického názoru, ale faktov a skúseností a koalícia by v tomto mala byť jednotná. A tiež si mylí, že ak chceme na Slovensku pozitívnu zmenu, tak reformy musíme urobiť. S plnou podporou celej koalície.

"Toto je cieľ mojej práce. Chcem zo Slovenska urobiť krajinu, v ktorej budeme radi žiť. Krajinu zdravú a úspešnú, ku ktorej sa budeme hrdo hlásiť. S týmto každé ráno vstávam," píše. "Áno, polená si vieme hádzať, a aj si ich hádžeme sami v koalícií. Veľké polená nám hádže pod nohy opozícia, ktorá je ochotná pre vlastný úspech obetovať i životy svojich voličov. A polená hádže každý, kto seje hnev a rozbroje, kto neprináša riešenie, ale iba ukazuje prstom," vysvetľuje.

V závere príspevku dodáva, že žiadne poleno nezastaví jeho odhodlanie. "Ja sa nevzdám. Nenechám sa zastrašiť, ani odradiť. Lebo verím, že spolupráca a úcta predstavujú cestu k modernému a úspešnému Slovensku. A som vďačný za každého, kto sa pridá," konkretizuje premiér.

Hlas vyzýva premiéra, aby odvolal Matoviča z funkcie ministra financií
Hlas-SD vyzýva premiéra Eduarda Hegera, nech bezodkladne odvolá z funkcie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO). Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Reagovala tak na premiérov status o tom, že kľúčom k zmene nie... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ale, máme tu ministra financií Igora Matoviča...

Igora Matoviča, ktorý je vulgárny a nezvláda to...Matoviča, ktorý vystúpil na pôde NR SR a hovoril o fašistických hovnách, opiciach. A niekoľkokrát bol vyzvaný, aby zvážil slová, inak dôjde k prerušeniu schôdze. Dokonca jedného z poslancov, Milana Mazureka nazval krpatým a prirovnal ho k inému krpatému, Adolfovi Hitlerovi, ktorý si tiež podľa neho povedal, že je ideálna doba na to, aby zblbol mysle ľudí. Príspevok s názvom Za čo museli vulgárneho Igora Matoviča napomenúť v NR SR, ktorý spracoval denník HD, je aj s videom. 

Po jeho vzhliadnutí si určite mnohí povedia: "Fajn, pán premiér. Urobte si poriadok vo vlastných radoch a najskôr poučte svojho šéfa z hnutia OĽaNO a ďalších..."

Za čo museli vulgárneho Igora Matoviča napomenúť v NR SR?
Krátky zostrih videa z NR SR zverejnil na sociálnej sieti Milan Mazurek (Republika), v ktorom je časť z vystúpenia ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Video podľa Mazureka odzrkadľuje to, že Matovič je vulgárny a nezvláda to...Matovič vo... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.