Ďalšia rana pre Igora Matoviča od občanov. Vezme na vedomie?
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Politická relácia televízie Markíza Na telo priniesla aj výsledok najnovšieho prieskumu agentúry Focus. Potom, ako vláda Eduarda Hegera prepadla naposledy u občanov v dôveryhodnosti, prichádza ďalšia rana. Občanom sa nepozdáva ani daňovo-odvodová reforma, ktorú minister financií nazval daňovou revolúciou. Aké boli výsledky prieskumu zverejnil portál Topky.

Prieskum na vzorke 1005 ľudí pre televíziu Markíza, ktorý uskutočnila agentúra Focus prebehol v polovici novembra a odhalil nasledovné. 

Takmer každý druhý Slovák je proti.  Podľa portálu Topky, iba 30,2 percenta ľudí vníma daňovú revolúcia ministra financií pozitívne alebo skôr pozitívne. "Proti tejto revolúcii je naopak 47,4 percenta ľudí. Viac ako 20 percent opýtaných sa však vyjadriť nevedelo. 
Problém majú najmä podnikatelia, živnostníci a seniori," informujú Topky.

So zmenami, ktoré má priniesť daňovo - odovodová reformna nesúhlasia podľa agentúry Focus najmä podnikatelia a živnostníci (53,8 %) a dôchodcovia (52,4 %). 

Eduard Heger mal kázanie. Patrilo Matovičovi?
Posledné dni to presne ako pred rokom opäť vrie aj medzi politikmi. Nie iba medzi opozíciou a koalíciou, ale aj medzi politickou špičkou. Prezidentka ostro kritizovala kroky vlády, ktoré sa týkajú riešenia pandémie COVID 19, dokonca si pozvala do... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Voliči nedôverujú nielen daňovej reforme, ale ani Igorovi Matovičovi

Voliči jednotlivých politických strán majú na daňovo - odvodovú reformu rozdielne názory. Negatívne ju vníma až takmer 75 % oslovených voličov stany ĽSNS. Až 70 % voličov Smeru - SD a 58 % a voličov strany Hlas - SD. Samozrejme, najviac jej dôverujú voliči strany OĽaNO, ale výsledok je aj tak prekvapivý. Iba 60 %. 

Čo sa týka veku občanov, najviac jej dôverujú ľudia vo vekovej skupine od 45 do 54 rokov, najmenej ľudia vo veku 65 plus. 

Portál Topky poukázal aj na krívanie, čo sa týka dôveryhodnosti Igora Matoviča. Dôveru mu vyjadrilo len 11,3 percenta respondentov. Naopak nedôveruje mu až 87,2 percenta.

Odborársky prezident v otvorenom liste: "Vážený pán skrachovaný premiér Matovič"
"Vážený pán skrachovaný premiér @Igor Matovič," píše v otvorenom liste Igorovi Matovičovi prezident Konfederácie odborových zväzov Slov enskej republiky - KOZ Marián Magdoško. Do listu redakcia HD nijako (s výnimkou medzititulkov)... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.