Slovensko smúti - opustila nás veľká osobnosť vodného slalomu
05 | 12 | 2021 I Norbert Pančík
Slovensko stratilo ďalšieho športovca 

Vo veku 56 rokov zomrel bývalý reprezentant v kanoe Peter Nagy, ktorému vo „vodáckej“ komunite hovorili Faťko, uvádzajú tvnoviny . Bratislavčan Peter Nagy bol dlhoročný československý reprezentant, najskôr po rozpade Československa hájil farby Slovenska vo vodnom slalome. V reprezentácii bol v rokoch 1990 až 2001.(Faťko) zomrel po dlhej chorobe, v pomerne mladom veku.

Peter Nagy bol odchovanec v kanoistickej obci preslávenej KTK Dukla Liptovský Mikuláš, ale súťažil aj za ŠKP Bratislava. V roku 1991 získal svoju jedinú medailu z majstrovstiev sveta, spoločne s Pavlom Přindišom a Ľubošom Hilgertom získali v hliadkach na šampionáte v Tacene bronz, píše portál olympic.sk . Jeho najväčším úspechom v kariére bol bronz na MS 1991 z pretekov hliadok. 

Jozef Lenč: Dobrá správa pre opozíciu
"Keď zbytoční ľudia, zvolajú zbytočnú tlačovku, tak ju nazvú Dobré správy nesmú zanikať," píše politológ Jozef Lenč a reaguje na tlačovú besedu premiéra Edurda Hegera (OĽaNO). Jozef Lenč nazýva Hegera hovorcom vlády, ktorý keď sa podľa neho postaví... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

V jeho bohatej športovej kariére reprezentoval už samostatné Slovensko na olympijských hrách v Atlante, kde skončil na 13. priečke. O štyri roky neskôr v kanáli v Penrithe pri Sydney bol o jednu pozíciu lepší. Dvanásta priečka bola aj jeho maximom z majstrovstiev sveta, dopádloval na nej v roku 1995 v Nottinghame. Bol účastníkom aj jedenástich ročníkov Svetového pohára, v ktorých najlepšie v celkovom hodnotení skončil deviaty. Bolo to v roku 1997.V rokoch 1993 a 1999 sa stal majstrom Slovenska, v roku 2001 vyhral 53. ročník Medzinárodného tatranského slalomu – Memoriálu Ondreja Cibáka. Česť jeho pamiatke.

Slovenské zdravotnícto je na kolenách: Sestra zarobí ako predavačka...
Slovenské zdravotníctvo, ktoré má problémy už desaťročia, položila pandémia definitívne na kolená. Nemocnice zažívajú pre covid kritickú situáciu. Chýbajú jednoducho ľudia. A tí, čo naše zdravotníctvo neopustili, ťahajú neúnosné šichty. Za odmenu,... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

 

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš! Ak sa vám článok páči, môžete ho zdieľať kliknutím na tlačidlo FB. Ak o ňom chcete diskutovať, môžete priamo pod ním!