Čaká nás invázia mimozemšťanov?
05 | 12 | 2021 I Diana Zaťková
Ak ste niekedy chceli vidieť mimozemšťana, budete mať k tomu oveľa väčšiu príležitosť, ako kedysi. Ufóni však neprídu na lietajúcich tanieroch, ale na našich vlastných kozmických plavidlách!

Výskumy pozemských inváznych druhov varujú pred dôsledkami vesmírneho turizmu - cestovatelia by sa bez mimoriadnej opatrnosti na Zem radšej nemali vracať, upozorňuje Plus7dní.

E.T. naživo

Ak si totiž predstavujete, že stretnete ET-ho, votrelca v spoločnosti Sigourney Weaverovej, predátora s Arnoldom Schwarzeneggerom, či malého zeleného, sivého, alebo aké farby sme im ešte vymysleli, budete sklamaní.

Neprídu na lietajúcich tanieroch, ale na našich vlastných kozmických plavidlách. Prepravia sa nepozorovane a nebadane. V mikroskopickej podobe. A potom sa začnú množiť. Čo bude nasledovať?

Rusko radí USA: Zameťte si najskôr pred vlastným prahom!
Ak sa Spojené štáty rozhodli hľadať krajiny porušujúce medzinárodné právo, mali by začať od seba! Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová. Témou sa zaoberal portál prvnizpravy.cz. Zacharová tak reagovala na... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Nikto nevie. Pripravia nás títo mikrobiálni mimozemšťania o potravu? Infikujú nás na spôsob choroboplodných patogénov? Alebo pozemské druhy budú požierať ako potravu? Scenárov je veľa. 

Austrálski odborníci na biobezpečnosť varujú, že to nie je žiadna fantázia.

Nezodpovední turisti

Vesmír sa stal v poslednom čase pre miliardárov dovolenkovou destináciou číslo jedna. Tlačí sa tam čoraz viac ľudí. 

Ruka v ruke prichádzajú výskumy potvrdzujúce, že Mars a mnohé iné telesá slnečnej sústavy buď mali prostredie vhodné na život v minulosti, alebo si ho naďalej zachovávajú. 

Západ odsudzuje Taliban za mimosúdne popravy bývalých členov bezpečnostných síl
Spojené štáty a ďalšie západné krajiny a spojenci v sobotu odsúdili afganské militantné islamistické hnutie Taliban za mimosúdne popravy bývalých členov afganských bezpečnostných síl, o ktorých informovali ľudskoprávne organizácie. Informáciu... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | tasr

Keď sa vesmírni turisti vrátia na Zem, hrozí, že nebudú sami. A zavinia inváziu mikróbov. „Musíme konať, aby sme zmiernili túto hrozbu. Ide síce o málo pravdepodobné riziko, ale zároveň o také, ktoré môže mať potenciálne extrémne následky,“ varuje vedúci člen výskumného tímu Phil Cassey z Univerzity v Adelaide.

Tieto a ďalšie skutočnosti priviedli austrálskych vedcov k výzve na spoluprácu astrobiológov s biológmi skúmajúcimi invázne druhy. „Aby sme zabránili biologickej kontaminácii z vesmíru a naopak, potrebujeme sofistikované ochranné postupy. A tie v súčasnosti neexistujú,“ varuje Cassey.

Prudký nárast infikovaných vo Francúzsku.Česko hlási ústup
Vo Francúzsku dramaticky stúpajú počty nakazených koronavírusom.Česi možno majú už vrchol covidovej vlny za sebou. S týmito údajmi dnes disponuje portál pravda. Prudký nárast infikovaných vo Francúzsku. Minister zdravotníctva Olivier Veran... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Norbert Pančík