Rusko radí USA: Zameťte si najskôr pred vlastným prahom!
05 | 12 | 2021 I Diana Zaťková
Ak sa Spojené štáty rozhodli hľadať krajiny porušujúce medzinárodné právo, mali by začať od seba! Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová. Témou sa zaoberal portál prvnizpravy.cz.

Zacharová tak reagovala na vyhlásenie amerického ministra zahraničných vecí Anthonyho Blinkena, že NATO neplánuje agresiu proti Rusku a že jediná „agresia, ktorá bola v minulých rokoch zaznamenaná, prišla z Ruska“.

Agresia NATO vedená Spojenými štátmi

„Sýria, Líbya, Irak, Juhoslávia – otvorená ozbrojená agresia NATO vedená Spojenými štátmi. Na Ukrajine máme vedenie protiústavných prevratov, ktoré realizovali Spojené štáty spoločne s NATO a EÚ,“ uviedla Zacharová.

Pripomenula, že na Kube, v Nikarague a Bielorusku boli urobené pokusy o zvrhnutie vlády spolu s prvkami hybridnej vojny vykonávanej Spojenými štátmi a krajinami NATO.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/04/americania-rusko-ma-tajnu-morsku-flotilu

Zasahovanie do vnútorných záležitostí suverénnych štátov

Odhadla, že stovky špeciálnych operácií sú pre NATO rutinou, ktorej cieľom je zasahovať do vnútorných záležitostí suverénnych štátov a meniť politickú agendu.

„Takéto vyhlásenia ministra zahraničných vecí teda nie sú nič iné ako neúspešný pokus o vytvorenie ideologickej základne pre samit o demokracii. Ak sa ministerstvo zahraničia rozhodlo nájsť agresorov porušujúcich medzinárodné právo, potom by partneri mali začať proces pred zrkadlom,“ uzavrela Zacharová.

Európski nacionalisti a krajná pravica chcú spoločne hlasovať v europarlamente
Lídri európskych krajne pravicových a nacionalistických strán hovorili v sobotu vo Varšave o spoločnom hlasovaní v Európskom parlamente (EP) v otázkach suverenity a imigrácie. Na schôdzke však neuzavreli oficiálne spojenectvo, informuje agentúra... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | tasr

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.