Rakúsko: More sviečok proti povinnému očkovaniu, očkovaniu detí a za základné práva a slobodu (VIDEO)
04 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Celé Rakúsko je na nohách. Proti povinnému očkovaniu, proti očkovaniu detí, proti strate základných práv a proti rozdeleniu spoločnosti! – takouto akciou dali obyvatelia Steyru veľké znamenie slobode, informuje  rakúsky Wochenblick.

Pod heslom "More sviečok za základné práva" sa na námestí v Steyri zhromaždilo množstvo ľudí, ktorí zapálili sviečku. Účastníci sa potom bez ďalších okolkov rozhodli vydať na neplánovaný pochod za slobodu.

Nielen úspešné výstražné štrajky 1. decembra vo viacerých rakúskych mestách ukazujú, koľko ľudí má už dosť obmedzení vyplývajúcich z vládou nariadených koronových opatrení.

Pediatri varujú: Očkovanie detí nie je cesta, ako sa vyhnúť lockdownu. Nie sú hnacím motorom pandémie!
Rakúsky minister zdravotníctva už objednal vakcíny pre deti. Šéf rezortu školstva chce, aby sa deti vo veľkom očkovali na školách, píše Wochenblick. Očkovať deti s cieľom vyhnúť sa lockdownu je neprimerané Európska lieková agentúra (EMA) už... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Povinné očkovanie vyháňa do ulíc stále viac ľudí

Nadchádzajúce povinné očkovanie privádza do ulíc čoraz viac ľudí. V Steyri tisíce ľudí zapálili sviečky pred mestskou radnicou.  Mnohí rodičia prišli spolu so svojimi deťmi na námestie, aby sa postavili na znak slobody a proti nátlaku. Zhromaždenie na námestí sa nečakane zmenilo na neplánovaný pochod za slobodu.

Už minulú nedeľu bolo asi 5 000 ľudí na nohách v Eisenstadte, aby demonštrovali svoj odmietavý postoj voči povinnému očkovaniu a hlásili sa k slobode a skutočnej demokracii. V stredu približne 2 000 ľudí pochodovalo viac ako dve hodiny centrom mesta Steyr. Spontánny pochod sprevádzala polícia.

Rakúsko: V celej krajine sa konali protesty proti pandemickým opatreniam
Protestné akcie odporcov protipandemických opatrení, najmä voči plánovanému povinnému očkovaniu, sa konali v stredu vo všetkých spolkových krajinách Rakúska. Informovala o tom agentúra APA. V hlavnom meste Viedeň sa zhromaždili stovky ľudí na... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | tasr

„Svetelný pochod“ s pochodňou solidarity

Aj v iných mestách a obciach ľudia pokojne kráčajú za svoju slobodu. Tak tomu bolo v Kapfenbergu. Pochod "Mier, sloboda, demokracia“ lemovala dômyselná svietiaca pochodeň na balkónoch obytných domov. Tomu sa hovorí solidarita! V najbližších decembrových dňoch majú nasledovať ďalšie podobné akcie, dodáva Wochenblick.

(Medzititulky red. HD.)

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.