Ďalší výpadok najpoužívanejších sociálnych sietí u nás
04 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

"Už zase mi nejde odoslať správu!" povedalo si dnes množstvo ľudí a mali pravdu - facebook a jeho pridružené sociálne siete (messenger a instagram) mali v sobotu popoludní výpadok. Sociálna sieť Facebook mala ďalší výpadok. Používatelia z Európy hlásili nielen nefunkčnosť obľúbenej sociálnej siete, ale aj ďalších služieb, ktoré pod ňu patria. Nefungovali chatovacie aplikácie Messenger či sociálna sieť Instagram. Čo výpadok spôsobilo, zatiaľ nie je známe. Informoval o tom portál Interez.sk

Krátko pred 15. hodinou

Približne v tom čase zaznamenalo výpadok niekoľko služieb patriacich pod spoločnosť Facebook Nefungovali teda ani Instagram či Messenger. Výpadok sa týkal takmer celej Európy. Problémy hlásili užívatelia v Česku, Maďarsku, Nemecku, v Británií, ale aj na Slovensku. Ako píše Interez.sk, výpadky trvali zhruba pol hodinu.

O koľko sa zvýši váš dôchodok? Vypočítajte si informatívnu sumu
Január je už tradične mesiacom, počas ktorého sa dôchodcovia dozvedia, o koľko im zdvihnú dôchodok pre najbližší rok. My vám vďaka denníku Pravda ponúkame možnosť vypočítať si, o koľko eur sa vám zvýši dôchodok. O vyšší dôchodok žiadať... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Kde bol problém?

Čo to má "na svedomí" zatiaľ nie je známe. Podľa Interez.sk užívatelia mali problémy s rôznymi funkciami od otvárania obrázkov v chate, cez odosielanie súborov a správ cez Messenger.

Nie je to už príliš časté?

Podľa Interez.sk najväčší výpadok mal Facebook v roku 2019, kedy všetky služby tejto sociálnej siete nefungovali celý deň. Zatiaľ posledný takýto väčší výpadok sme zaznamenali len nedávno.

Vedenie sociálnej siete mlčí

Až na doposiaľ posledný výpadok, ktorý bol vysvetlený, sa Facebook s príčinami technických problémov veľmi nechváli. Príčiny skôr zatajuje. V prípade výpadku z marca 2019 oznámil, že chybu spôsobila “zmena konfigurácie servera”. 

V prístupe voči ľuďom so zdravotným postihnutím badať posun. Veľmi čudný
Od malička som to, čomu sa hovorí "človek so zdravotným postihnutím". Považujem za veľké šťastie, že žijem v dnešnej dobe, kedy už (alebo ešte?) nie sme považovaní za príťaž spoločnosti, ale bývalo to aj lepšie. Paradoxne. Veľa sa o nás hovorí A... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.