Pre klesajúce preferencie OĽaNO je vykúpením Progresívne Slovensko
02 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Niekdajší lídri strán Igor Matovič a Michal Truban sa pred ostatnými voľbami síce na oko rešpektovali, no ani jeden z nich sa netajil myšlienkou, že by najradšej vládli s inými stranami. Zbožné želanie PS „vládnuť “ sa napokon nesplnila.

Kým hnutie Igora Matoviča získalo vo voľbách vyše 25 percent, PS/Spolu chýbalo na vstup do parlamentu 926 hlasov. V súčasnosti, je však situácia celkom iná. Progresívne Slovensko sa rozlúčilo s volebný spolupútnikom stranou Spolu, Trubana nahradila vo vedení Irena Bihariová a strane sa podarilo dostať na percentá zaisťujúce vstup do parlamentných vôd. Opačnej situáči však čelí hnutie OĽaNO, ktorému preferencie klesli pod 10 percent, čo je oproti 25 tim percentám spred dvoch rokov katastrofálny výsledok.

Podľa prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo by momentálne vládne OĽaNO získalo 7,9 percenta hlasov a progresívcov by volilo 7,7 percenta voličov.

Dr. Piják je stále v nemocnici a všetko okolo jeho hospitalizácie vyvoláva otázky
Pred časom médiami prebehla správa o hospitalizácii MUDr Michala Pijáka. Ochorel na covid-19 a viaceré médiá publikovali informácie hraničiace s bulvárom, v ktorých ho označovali za dezinformátora a antivaxera. Nové informácie Pár dní dozadu sa... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Irena Bihariová sa nechala počuť v tomto znení „Okrem Smeru, Hlasu a iných skorumpovaných strán či extrémistov nevylučujeme budúcu spoluprácu s nikým. Budeme rešpektovať vôľu voličov. V tomto čase sú akékoľvek úvahy o budúcich koalíciách predčasné,“ 

Tiež na druhej strane poznamenala, že strana sa z minulých volieb poučila, a preto sa nevyjadrujú k tomu, s kým by mohli tvoriť koalíciu. Progresívci sa totiž v ostatnom čase pomerne kriticky vyjadruje k celej vláde a ku krokom Igora Matoviča zvlášť. Miestami to až vyzerá, akoby to súčasnému ministrovi financií vrátili za jeho výhrady pred voľbami. Ku kritike sa pridal aj súčasný podpredseda hnutia Truban  „Keď vám niečo Igor Matovič hovorí, to nie je jeho názor a pravda, ale má za tým určitý cieľ a chce niečo zneužiť, “Truban nezabudol dodať k osobe Igora Matoviča frázu „riadi hnutie ako diktátor“.

Dva mosty v Košiciach budú po rekonštrukcii čoskoro plne prejazdné
Dopravné obmedzenia na moste pri križovatke Sečovská cesta a Trieda generála Ludvíka Svobodu pri obchodnom centre Laborec by mali byť vo štvrtok dopoludnia ukončené. Most tak bude takmer po ôsmych mesiacoch rekonštrukcie opäť plne prejazdný. Na... Čítať ďalej
02 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

K aktuálenj téme sa vyjadril aj známy politológ Grigorij Mesežnikov očakáva, že v budúcich voľbách bude ich rivalita pretrvávať. „PS by sa spoľahlivo dostalo do parlamentu, stále drží svoju agendu, má svojich voličov. Minule pred voľbami PS, ale aj iným stranám voličov zobralo najmä OĽaNO,“ hovorí odborník s tým, že dnes Matovičova strana týchto voličov už väčšinou stratila. „Nie priveľmi rýchlo, ale v priebehu prvého roka ich naozaj stratili, a to až na úroveň 10 percent. Potom znova klesali,“ uzavrel vývoj vládneho hnutia odborník.