Dr. Piják je stále v nemocnici a všetko okolo jeho hospitalizácie vyvoláva otázky
01 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Pred časom médiami prebehla správa o hospitalizácii MUDr Michala Pijáka. Ochorel na covid-19 a viaceré médiá publikovali informácie hraničiace s bulvárom, v ktorých ho označovali za dezinformátora a antivaxera. 

Nové informácie

Pár dní dozadu sa na sociálnej sieti objavila informácia od psychiatra MUDr. Radoslava Čičalu. Ten v utorok uviedol, že prednedávnom mal možnosť hovoriť s Dr. Pijákom. Ten je podľa neho stále v nemocnici na kyslíkovej liečbe. Psychický stav Dr. Pijáka výrazne poškodili ohováračské a útočné články voči nemu. Tiež mu vadí, že médiá informujú o jeho zdravotnom stave bez jeho súhlasu, čím porušujú GDPR.

R. Huliak reaguje na premiéra: "Pekné rečí, ale bez znalosti veci"
Ing. Rudolf Huliak (predseda Národnej koalície) na svojej stránke reagoval na tvrdenia predsedu vlády E. Hegera. Slová odborníka "Bez zonácie chrániť a kompenzovať?" Pýta sa R. Huliak: "Ale z čoho? Veď Slovensko krachuje vo všetkých oblastiach... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Veľmi čudný prístup

Dr. Piják šiel do nemocnice v stredu pred dvoma týždňami okolo obeda. Hospitalizovaný však bol až pred polnocou “Do nemocnice išiel za účelom podania monoklonálnych protilátok, 4 dni proti jeho vôli mu podávali remdesivír, pod nátlakom a rezignáciou. Aktuálne mu podľa jeho slov sa zhoršujú niektoré pečeňové testy, ktoré mu nerobili kompletnejšie," informujú Hlavné správy. 

Lekár s trojmesačnou praxou

Radoslav Čičala tiež informoval, že Piják je na covidovom oddelení. Starostlivosť o neho zabezpečuje lekár s cca trojmesačnou praxou. “Proti jeho vôli mu podali Furosemid na “odvodnenie”. Sám povedal, že bol dehydratovaný a vzhľadom pre problémy s obličkami sa potrebuje zavodňovať, nie odvodňovať. V nemocnici sa cíti nepríjemne a obáva sa o svoj život. Dnes ho chceli proti jeho vôli prekladať z jeho spádu, kde teraz je – na Kramároch do nemocnice v Ružinove.” 

Zverejnenie odsúhlasil sám Dr. Piják

“S doktorom som sa rozprával dlhší čas, je plne pri vedomí, orientovaný vo všetkých kvalitách správne, schopný plne rozhodovať o zásahoch do telesnej a duševnej integrity." informuje Dr. Čičala: "Cítiť z neho krivdu a útok na psychiku útočnými, ohovárajúcimi, zosmiešňujúcimi článkami, ktoré v kritickom období prispeli k zhoršeniu aj telesného stavu, aj psychického stavu. Tento útok na jeho osobu a arogantnosť médií sa javí ako organizovaný.” 

Iniciatíva Dajme deťom hlas sa pre zatváranie škôl obráti na GP SR
Iniciatíva Dajme deťom hlas sa pre zatváranie stredných škôl a druhých stupňov základných škôl zo strany regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) obráti na Generálnu prokuratúru (GP) SR. Žiada o preskúmanie spôsobu, akým sú školy... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/ tasr

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD