Mne je už zle z tohoto systému - reakcia občana na oficiálnu správu
01 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Zaplatiť dvadsať miliónov eur za niečo, čo má hodnotu 64 tisíc? Mne už je fakt zle z tohto systému!" Napísal nám do redakcie zamestnanec zariadenia, ktoré spadá pod rezort ministra práce a sociálnych vecí. Napísal to neanonymne.

"Nám tu robia kontrolu za 10 eur, vraj, že sme spravili zlé verejné obstarávanie a hento je v pohode" Pokračuje rozčúlene pracujúci občan rezortu.

O kauze sme písali

Iba pred niekoľkými dňami sme zverejnili článok s titulkom: "Krajniak v problémoch: Ministerstvo práce má na krku miliónovú pokutu". Ikrem iného sa v ňom píše, že "Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR sa práve oboznamuje s rozhodnutím Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o pokute za vyše milión eur. Tú dostalo preto, lebo zadalo malú zákazku, avšak vyplatilo na nej dve desiatky miliónov eur. Ministerstvo sa vyhovára na bývalé vedenie

Rezort sa vraj rozhodne

Na základe analýzy rezort rozhodne o ďalšom postupe. V reakcii na oznámenie o udelení pokuty to uviedla hovorkyňa ministra práce Eva Rovenská. Zdôraznila, že rámcová dohoda bola podpísaná za predošlého vedenia ministerstva.

Nech by to skúsili v ktorejkoľvek "Déeseske"!

Môžeme sa iba dohadovať, ako sa cítia ľudia, ktorých kontroly doslova buzerujú za desať eur, keď vidia, že tu pokojne môže hore - dolu lietať aj dvesto miliónov a nikto nič. Všetko sa uhrá do stratena, alebo sa to politicky hodí na "tých pred nami".

(Medzititulky red. HD.)

Krajniak v problémoch: Ministerstvo práce má na krku miliónovú pokutu
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR sa práve oboznamuje s rozhodnutím Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o pokute za vyše milión eur. Tú dostalo preto, lebo zadalo malú zákazku, avšak vyplatilo na nej dve desiatky miliónov... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

_____________

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.