Blaha: "Ľudia chcú referendum, nie zabarikádovanú vládu".
30 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Ľuboš Blaha, poslanec NRSR a podpredseda Smeru - SD sa na svojom sledovanom facebookovom profile vyjadril k prieskumu o tom, či by ľudia chceli referendum o predčasnom ukončení volebného obdobia vlády, ktorá zničila Slovensko.  

„Dve tretiny Slovákov podľa najnovšieho prieskumu podporuje referendum - to je taká facka pre prezidentku Čaputovú, že by mala okamžite vyskočiť spod perinky a rovno podať demisiu,“ začal Blaha.

Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Občan musí mať možnosť odvolať vládu

Podľa neho ľudia nechcú mať žiadnu vládu zabarikádovanú na štyri roky. Občan musí mať vždy možnosť odvolať toho, koho volil a ten fatálne zlyhal. Ako Matovič. Prezidentka zmarila túto najdemokratickejšiu možnosť.

„V SME samozrejme nezabudli dodať, že v prieskume sa za možnosť predčasných volieb vyslovili najmä „menej vzdelaní respondenti“. Pretože tí vzdelaní sú až takí múdri, že tu chcú mať diktatúru a vedúcu úlohu OĽaNO v Ústave. Paráda. Žehnáme múdrosť, pane, múdrosť, salarabanda.“

Bandu primitívov treba odvolať

Blaha neverí, že niekto chce, aby tu táto „banda primitívov“ vládla celé štyri roky. A nedala by sa nijako odvolať? Občania nemusia mať v láske Smer, ale Matovič a Sulík sú podľa Blahu čistá katastrofa.

Po koaličnej rade sme zase od Matoviča počúvali o tom, ako za všetko môže Sulík a ako nechce pomôcť ľuďom a ako budú zase kvôli nemu umierať. „A kto ti kázal, drahý môj, liezť do koalície s neoliberálnym sociopatom?“ pýta sa poslanec. Sulík zase odkazuje, že on je tu ten „precízny hodinár“, ktorý pripravuje strašne úchvatné reformy a potom dôjde „polodementný hodinár“ Igor s kladivom a všetko roztrieska. A kým sa oni hádajú, ľudia zomierajú a obchodníci padajú na ústa.

Pozrite komu dôverujeme viac ako Národnej rade SR
Dôvera Slovákov voči vláde a Národnej rade (NR) SR je nižšia než voči primátorom, starostom a poslancom mestských a obecných zastupiteľstiev. Zatiaľ čo vláde aktuálne dôveruje len necelá štvrtina populácie a NR SR 27 percent obyvateľov, pri... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/ tasr

Vakcína je zázrak a spása, vraví tímlíderka Bittó

„Vyznamenala sa aj tímlíderka SaS pre červené nohavičky Bittó. Slávnostne ohlásila, že vakcína je zázrak a spása, pretože ona, trikrát zaočkovaná, bola týždeň v karanténe so svojim manželom a neuveríte - Covid nedostala. Aký väčší dôkaz existuje? Nechcem vám boriť sebavedomie, milá pani poslankyňa, ale ja som bol predminulý týždeň takisto doma v karanténe a Covid mala manželka aj syn. Neuveríte, nie som očkovaný ani jednou jedinou včeličkou a aj tak som Covid nedostal. Aj to je najväčší dôkaz na svete, že vakcináciu netreba? Podľa vašej logiky zjavne áno - nech žije veda! Mám pre vás drobnú radu. Pre všetkých. Najskôr pre pani Bittó takú leninskú - mlčať, mlčať, mlčať.“

Každému dôchodcovi 500 eur bez podmienok

Blaha poradil aj ministrovi financií Matovičovi: dajte 500 eur každému dôchodcovi, pretože si to seniori zaslúžia. Čaká ich obrovská vlna zdražovania a štát sa musí postarať o vzácnu generáciu ľudí, ktorí tu vybudovali celé Slovensko. Netreba to podmieňovať žiadnym očkovaním. Smer za to s radosťou zahlasuje.

„A poprosíme aj pani prezidentku - zobuďte sa, pretrite očká a pozrite si najnovší prieskum. A potom konečne vypíšte referendum. Slovensko chce predčasné voľby, Slovensko chce návrat do normálu. Budíček, pani Čaputová, budíček,“ ukončil svoj komentár Blaha. .

M. Kolíková to povedala na plné ústa, názor väčšiny ju nezaujíma!
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková si vie predstaviť debatu o povinnom plošnom očkovaní proti ochoreniu COVID-19 pre osoby nad 12 rokov. Prípadné zavedenie celoplošného očkovania by podľa nej bolo dobré upraviť samostatným zákonom. Uviedla to... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!