Sen Slovákov v lockdowne - partičku na severe Británie uzamkol sneh na pár dní do krčmy
29 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Zákaz vychádzania? Lockdown? Iba "esenciálne" (ako je teraz módne hovoriť) prevádzky? Pche...! Na severe Veľkej Británie nasnežilo a partičku pôvodne piatkových hostí zasypalo v hostinci rovno na niekoľko dní. Jedla a pitia je dosť, nálada stroskotancov priam vynikajúca!

"V dôsledku sneženia a vetra, ktorý v priebehu víkendu postihol severné Anglicko, sú návštevníci jedného z miestnych pubov nútení stráviť v ňom už tretiu noc po sebe." Informuje na základe spravodajského zdroja BBC portál cas.sk.

Nevedia nič, ale je im fajn

"Ako v pondelok pre stanicu BBC povedala Nicola Townsendová, majiteľka pubu Tan Hill Inn, stále nevedno, kedy bude cesta vedúca k pohostinstvu v chránenom prírodnom území Yorkshire Dales opäť prejazdná." Píše citovaný portál

Približne 60 hostí tam podľa citovaného zdroja uviazlo v piatok večer po vystúpení hudobnej skupiny, "ktorá predniesla cover verzie piesní skupiny Oasis, píše agentúra DPA. Tlaková níž Arwen sa aj v ostatných častiach Británie postarala o dopravný chaos a výpadky elektriny v mnohých domácnostiach."

Kde je lepšie ako v krčme?

"Návštevníci si čas krátia spievaním karaoke, vedomostnými súťažami a stolnými hrami, uviedla Townsendová. Mnohí z nich si však aj tak rezervovali v noci na sobotu ubytovanie – ostatní spali na pohovkách alebo na matracoch na zemi." Informujú miestne zdroje.

"Máme množstvo jedla," povedala pre BBC Townsendová. "Znie to trochu ako klišé, ale títo ľudia prišli ako cudzí a odchádzať budú ako priatelia," dodala. Jedna žena sa dokonca vyjadrila, že už ani nechce odísť, píše zas (podľa portálu cas.sk) DPA.

Skupina viacerých osôb, ktoré so sebou mali bábätko, však už medzičasom z pohostinstva odišla pomocou špeciálnych vozidiel.

(Medzititulky red. HD.)

Boj medzi Matovičom a Sulíkom znovu pokračuje
Ani Matovičova daňovo-odvodová reforma ani bonus pre zaočkovaných seniorov sa u šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka nestretli s pochopením. Predseda liberálov sa k svojmu kolegovi vyjadril aj na sociálnej sieti. Spory pokračujú „Na... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

---------------

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.