Mária Lévyová: Ľudský život stráca na cene, pretože podstatné sú chlieb a hry?
29 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Mária Lévyová je prezidentka asociácie na ochranu práv pacientov. V príspevku, ktorý zverejnila na sociálnej sieti upozorňuje na výsmech a pľuvanec do očí tým, ktorí potrebujú peniaze na záchranu zdravotníctva. A tvrdí, že ľudský život stráca na cene, pretože podstatné sú chlieb a hry. V príspevku kritizuje nápad Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Za ľudí).

"Štát sa chystá dať v r. 2022 najmenej do zdravotného poistenia- solidárneho systému za svojich poistencov, a to za posledné desaťročia. V ČR je to 77 eur. a na Slovensku by to malo byť 31 eur. A pri tom sa ide okrem očkovacej lotérie rozhadzovať ďalej vo výške 500 miliónov eur doslova na populistickú, hlúpu podporu vraj dôchodcov, ktorí by mali zachrániť krachujúce hotelové, kadernícke a bohvie aké iné služby," píše prezidentka asociácie na ochranu práv pacientov Mária Lévyová.

Prezidentka Mária Lévyová si myslí, že ide o výsmech a pľuvanec do očí tým, ktorí potrebujú peniaze na záchranu zdravotníctva viac, ako kedykoľvek pred tým. "Zdravotníci potrebujú na mzdy približne 400 miliónov eur. Ak nebudú, tak prídu výpovede. Pacienti na zlepšenie dostupnosti inovatívnej liečby približne 100 miliónov eur, ako napríklad onko pacienti, zriedkavé ochorenia, aby sme nežobrali v zbierkach, na odložené operačné a diagnostické výkony bude 100 miliónov eur, čo je málo najmä, keď by sme mohli ísť do zahraničia, lebo na Slovensku chýbajú zdravotníci," vysvetľuje

Politológ Lenč hodnotí, aký lockdown prijala "najlepšia" vláda v dejinách
"Najlepšia vláda v dejinách sa pozná podľa toho, že pokazí aj to, čo by sa za iných okolností pokaziť nedalo," píše politológ Jozef Lenč na margo vládou prijatého lockdownu. Jozef Lenč hovorí o lockdowne na myslenie. V úvode politológ Lenč... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zadlženosť štátneho zdravotníctva sa nedá vyčísliť

Zadlženosť štátneho zdravotníctva sa podľa prezidentky asociácie na ochranu práv pacientov Márie Lévyovej pri takomto financovaní asi dá ťažko vyčísliť. Zdôrazňuje, že tí neštátni si musia riadne utiahnuť opasky, alebo ísť na keš platby, keď budú chcieť prežiť. "No a nie všetci z nás pacientov, ktorí žijeme z ruky do úst na to budeme mať," vysvetľuje.

A pýta sa: "Takže načo sa hraje minister financií, ktorý chcel zobrať aj tento rok z rozpočtu zdravotníctva 234 miliónov eur, lebo vraj je veľa výkonov odložených?

"Minulý rok sme išli so sloganom Stop hazardu so zdravím. Tento rok zrejme nebude stačiť ani slogan Stop hazardu so životom a prežitím, pretože cena ľudského života stráca cenu," píše Mária Lévyová. Podstatné pre kompetentných sú podľa nej chlieb a hry a možno tí, ktorí budú mať to šťastie a ocitnú sa v nemocnici tak ich vyžrebujú v rámci boja o život.

M. Kolíková to povedala na plné ústa, názor väčšiny ju nezaujíma!
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková si vie predstaviť debatu o povinnom plošnom očkovaní proti ochoreniu COVID-19 pre osoby nad 12 rokov. Prípadné zavedenie celoplošného očkovania by podľa nej bolo dobré upraviť samostatným zákonom. Uviedla to... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ľudia nepotrebujú hry, potrebujú prežiť v zdraví, mať zamestnanie 

Lévyová sa obáva, že tí, ktorí budú mať nárok na príspevok 500 eur a budú mať vek nad 60 rokov, takúto šancu nedostanú. Štát podľa nej ušetrí a nič nepreplatí ani spomínaným zariadeniam do ktorých dostanú dôchodcovia kupóny.

"Fakt neviem, kto tieto hry vymýšľa? Jedno je však jasné, že ľudia v tomto ťažkom období nepotrebujú hry, potrebujú prežiť v zdraví, mať zamestnanie a postarať sa o svoje rodiny. Právo na život máme aj my pacienti s chronickými ochoreniami, na invalidných a starobných dôchodkoch," dodáva v závere príspevku. 

Neuveriteľná diskriminácia v rámci pandémie. Vláda musí prestať s eskaláciou (Raphael M. Bonelli) – (VIDEO)
Komentár Raphaela M. Bonelliho (Wochenblick) Rakúsky neurológ, psychiater a psychoterapeut Raphael M. Bonelli vo videu na YouTube „Politici vsádzajú na eskaláciu. Povinné očkovanie“ analyzuje súčasnú situáciu v Rakúsku. Vidí jasnú eskaláciu zo... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."