Zomrela zrejme najstaršia žena na svete
28 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Položme si ruku na srdce,kto z nás by sa nechcel dožiť tak vysokého veku v plnom zdraví a pohode? (Lola) ako ju všetci družne volali mala údajne až neuveriteľných 124 rokov, zomrela 22. novembra 2021. Informáciu o Lole Francisce Susano z filipínskej provincie Kabankalan ,že bola posledným človekom na svete, ktorý sa narodil ešte v 19. storočí, priniesol portál Noizz.

Na sociálnych sieťach City Government of Kabankalan sa raketovou rýchlosťou prehnala táto správa.Dokonca o jej úmrtí informoval aj miestny parlament provincie, v ktorej žena žila „Lola navždy zostane našou inšpiráciou a pýchou. Overením jej veku 124 rokov a oficiálnym uznaním ako najstaršieho človeka sveta sa v súčasnosti zaoberá komisia Guinnessových svetových rekordov,“ uvádza sa v príspevku.

Podľa dostupných dokumentov, ktoré v súčasnosti podliehajú procesu overovania, sa Lola ako ju domáci volali, mala narodiť 11. septembra 1897. Ak sa ukáže, že dokumenty sú pravé, stane sa Lola posmrtne najstarším človekom, aký kedy žil!Podľa informácií z portálu by takto prekonala rekord patriacej Francúzke Jeanne Calment, ktorá zomrela v roku 1997 vo veku 122 rokov.

Z drahej čakárne na smrť majú starenky odkaz pre Matoviča
Starenky v DSS v Žiline trápi nielen Covid, ktorý sa tam opäť objavil, ale aj navýšené ceny. Domov dôchodcov vnímajú ako čakáreň na smrť. Príliš drahú čakáreň. Nemôžu si dovoliť mobil, ale ani žiadnu sladkosť. A niektorí ani večeru. Pre Matoviča... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Na otázky novinárov ohľadom jej dlhovekosti s ľahkosťou jej vlastnou odpovedala  „Za svoj dlhý život údajne vďačila tomu, že jedla takmer výlučne zeleninovú stravu a vyhýbala sa alkoholu.“ A vraj sa jej podarilo udržať si zdravé pľúca vďaka každodennému rannému hraniu na ústnu harmoniku,čo je dosť úsmevný moment z jej dlhovekosti. Príčina úmrtia možno historicky najstaršej osoby sveta nie je známa. Podľa dostupných informácií však Lola nemala podľahnúť ochoreniu Covid-19.