Laššáková: Súčasná vakcína na Covid je stále len podmienečne schválená!
28 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Naším koaličným politikom sa nepáči to, ako mnohí zrovnávajú ich segregáciu nezaočkovaných so situáciou Židov počas II. svetovej vojny. Že tu však istá podobnosť je, je stále viac ako očividné.

Ani Židia, ktorí museli nosiť na svojom oblečení žlté šesťcípe hviezdy, nemohli ísť všade tam, kde ostatní, rovnako ako dnes nezaočkovaní. A aj oni mali zákazy a obmedzenia, ktoré museli dodržiavať. Nie náhodou mnohí hovoria o súčasných opatreniach koaličných politikov proti nezaočkovaným ako o fašistických, hoci tým sa to vôbec nepáči. Že tu ale istá paralela skutočne je, naznačuje v statuse aj skúsená právnička Judita Laššáková, ktorá to dokumentuje hneď úvodnými slovami - História sa nikdy neopakuje alebo „Podobnosť čisto náhodná“.

Ako zdravý človek sa môžem rozhodnúť, či budem riskovať očkovanie experimentálnou látkou

Podľa Laššákovej sa ozývajú hlasy, že je neprimerané porovnávať osudy Židov pred a počas druhej svetovej vojny s dnešnými opatreniami zameranými na segregovanie ľudí s a bez covid-pasov. Po vzhliadnutí jej krátkeho výseku z dokumentárneho filmu si môžete urobiť názor sami. „Chápem výčitky, že vtedajšia a súčasná situácia sa významne líšia. Židia v druhej svetovej vojne boli označovaní hviezdou, deportovaní do vyhladzovacích koncentračných táborov a mnohí zabití iba a výlučne kvôli svojmu pôvodu. So svojím pôvodom nikto z nás ani dnes nevie nič urobiť,“ píše v úvode skúsená právnička, ktorá má jednu malú poznámku, respektíve otázku: „Nie sú mnohí z nás dnes trestaní rovnakou formou obmedzení preto, lebo sme zdraví?“

„Viem, s tým sa dá niečo urobiť, napríklad behať po vonku bez kabáta a prechladnúť. Pripúšťam, že nemusím byť obdarená takým intelektom, aký bol dopriaty elitným komentátorom dnešnej doby. Avšak otázkam typu, či by som sa dala intubovať preškoleným lekárom v letnom kurze, nie celkom rozumiem. Ak sa totiž dostanem do takého stavu, že potrebujem pľúcnu ventiláciu, asi nebudem v stave, aby som riešila diplomy a vzdelanie lekára obsluhujúceho prístroj podpory dýchania,“ konštatuje Judita Laššákocá, ktorá je presvedčená, že ako zdravý človek sa môže rozhodnúť, či bude riskovať očkovanie látkou, ktorú EMA dodnes vedie na svojej oficiálnej stránke ako „podmienečne schválenú“. „Podotýkam, že EMA uvádza, že „Na prevenciu ochorenia COVID-19 sa v EÚ môžu použiť tieto vakcíny“. Môžu, nie musia... My dnes vieme, ako dopadla druhá svetová vojna. Stále však nepoznáme odpoveď na otázku, ako a kedy sa skončí dnešné šialenstvo!“ končí svoj status právnička Judita Laššáková.

Laššáková: Občania by mali najmä rozmýšľať, uvažovať a porovnávať
Slovensko je skutočne zaujímavá krajina. Politici volajú po tom, aby odborníci rozhodli o tom, čo sa má a nemá robiť v čase koronavírusu. No keď tí rozhodnú, samotní politici to menia. Zvláštne nie? Tak kto je potom viac? Dnes už je u nás pomaly... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!