Čo si myslí Matovič o Lengvarskom?
28 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Dnešným hosťom relácie V politike bol minister financií Igor Matovič. Reč bola o lockdowne, ministrovi zdravotníctva Lengvarskom ale aj o bonuse pre očkovaných dôchodcov.

Lockdown sa bude musieť predĺžiť,tvrdí minister financií, nakoľko podľa neho je situácia veľmi vážna. V relácii prízvukoval, že cez Vianoce by sa nemali ľudia navštevovať ani v rámci povestných minuloročných bublín. "Ak nechceme, aby to boli pre babičku, alebo dedka ich posledné Vianoce, mali by sme si návštevu dobre premyslieť," skonštatoval na margo vianoc minister. 

Omega-3 mastné kyseliny: Nádej pre pacientov s covidom
Zápal pľúc je ochorenie, ktoré často sprevádza covid 19. Omega tri mastné kyseliny nájdete v rybách a podľa štúdie českých vedcov môžu zachrániť pacientov s covidom. Ta3 tvrdí, že podľa tejto štúdie dostatok týchto kyselín dokáže v tele pacienta... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Lengvarského kritika

Ministerstvo zdravotníctva a minister Lengvarský podľa predsedu OĽaNO od marca nespravili nič pre zvýšenie zaočkoavnosti občanov Slovenska, preto si myslí, že minister Krajčí bol lepším ministrom, ako ten súčasný. "Ja by som bol aj za výmenu, ale v tomto kroku nevidím veľkú podporu koaličných partnerov," ozrejmil pre reláciu V politike.

SaS si postavila hlavu

a napriek odporúčaniu odborníkov trvala na tom, aby školy ostali otvorené. "Zrušili sme deťom v školách respirátory a rúška a tak si sedemstotisíc detí môže odovzdávať vírus." Skonštatoval minister Matovič. V tejto súvislosti SaS hrozila aj odchodom z koalície, ale podľa ministra financií to je len obyčajné pohŕdanie odborníkmi.

Ako motivovať k očkovaniu?

"O tom je aj bonus 500 eur pre ľudí nad 60 rokov," spresnil Matovič. Na bonus by mali mať nárok tí seniori, ktorí sa zaočkovali do polovice decembra. Povinné očkovanie však veľmi nepreferuje, skôr si myslí, že ľudí treba presvedčiť argumentami. Kým sa tak nestane, vláda vraj nemá morálne právo tlačiť na túto povinnosť, podotkol minister financií.

Do Vianoc prídu nové lieky na COVID-19. Tvrdá rana pre zaočkovaných
COVID-19 je stále postrachom našej planéty, hoci v mnohých krajinách ho riešia ináč ako len očkovaním experimentálnymi vakcínami. Možno sa tak stane aj u nás, lebo na trh by sa mali dostať nové lieky. Lenže... Šialenstvo okolo vakcinácie proti... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!