Rezort zahraničia neodporúča cesty do sveta avizuje minister Doležal
27 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Slovensko bičuje tretia vlna koronavírusu. Vážnu situáciu však nezažívame len my Slováci, ale aj ďalšie krajiny.Objavil sa totiž nový variant, ktorý má v sebe desiatky mutácií a je oveľa nákazlivejší ako tie predchádzajúce. Mnohé krajiny už zakročili. Minister dopravy Andrej Doležal navrhuje pre nás preto prijať okamžité opatrenia.

Minister Doležal navrhuje konzíliu prijať okamžité opatrenia 

"Minister dopravy a výstavby SR avizoval, že v tejto súvislosti už predsedovi vlády a príslušným rezortným kolegom navrhol prijať okamžité opatrenia pre cestujúcich, ktorí prichádzajú na Slovensko z tretích krajín. O opatreniach má informovať v najbližšom čase," uviedla pre Topky hovorkyňa letiska Zuzana Drobová.K aktuálnym opatreniam sa pridalo aj Letisko M. R. Štefánika v Bratislave ktoré  postupuje v súbehu s pandémiou COVID u na základe opatrení nariadených Útvarom vedúceho hygienika rezortu ministerstva dopravy a výstavby pre oblasť civilného letectva, ktoré sú koordinované s ÚVZ SR,ako podotkla Drobová.

Matovič prichádza zachrániť Slovensko. Od štátu chce 500 miliónov eur na motiváciu seniorov
Ďalší "úžasný" nápad dnes predstavil na tlačovej besede minister financií Igor Matovič. Potrebuje 500 miliónov eur, aby motivoval dôchodcov k očkovaniu. A tak zároveň zachráni živnostníkov. 500 Eur-ové poukážky budú môcť využiť dôchodcovia na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Rezort zahraničia odporúča necestovať do zahraničia

Momentálne platí tretí stupeň čo predstavuje výzvu necestovať do zahraničia. "Z dôvodu nepredvídateľného a rýchlo sa meniaceho vývoja prijímaných protipandemických opatrení vo svete sa občan SR v prípade vycestovania do zahraničia vystavuje riziku obmedzenia možností návratu zo zahraničia, alebo ďalším komplikáciám pri cestovaní," píše sa v odporúčaní.Dané odporúčanie je zároveň v súlade s výzvami hlavného hygienika aj rezortu zdravotníctva na obmedzenie pohybu občanov v rámci krajiny aj za jej hranicami.

Hranice uzatvára aj Česko

Do Českej republiky nebudú môcť od soboty vstúpiť občania tretích krajín, ktorí boli v posledných 14 dňoch viac ako 12 hodín v Juhoafrickej republike (JAR), Namíbii, Lesothe, vo Svazijsku, v Zimbabwe, Mozambiku alebo Zambii. Na Twitteri to v piatok oznámil dosluhujúci minister zahraničných vecí ČR Jakub Kulhánek.

Nové varianty predstavuje vážny problém

Nové varianty majú veľký počet mutácií, a to až 32, čo podľa virológov predstavuje veľmi vážny problém oproti dvom mutáciám delty a trom mutáciám bety, ktoré sme tu donedávna mali.Na tento stav reaguje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO),ktorá dnes preberie ďalšie postupy pri riešení nových variant COVID u.

Parlament - od marca zákaz parkovania na chodníku !
Parkovanie na chodníku už pre autá nebude možné ani v prípade, že nechajú chodcom voľný priestor jeden a pol metra. Zásadnú zmenu schválil parlament spolu s ďalšími úpravami zákona o cestnej premávke. Do účinnosti vstúpi od marca budúceho roka,... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | Ján Papuga