Matovič prichádza zachrániť Slovensko. Od štátu chce 500 miliónov eur na motiváciu seniorov
26 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Ďalší "úžasný" nápad dnes predstavil na tlačovej besede minister financií Igor Matovič. Potrebuje 500 miliónov eur, aby motivoval dôchodcov k očkovaniu. A tak zároveň zachráni živnostníkov. 500 Eur-ové poukážky budú môcť využiť dôchodcovia na návštevu prevádzok, kín, alebo inde. Ak dôchodcovia poukážky nevyužijú, tak štát podľa Matoviča pomôže živnostníkom tak, ako doteraz. Boris Kollár považuje Matovičov nápad za úžasný. "Ide hore elektrina, idú hore potraviny a tak ak sú dôchodcovia dvaja, tak za 1000 eur môžu najesť v reštaurácii a to im vykryje časť nákladov," povedal Kollár. Pozrime sa na Matovičov nápad bližšie. 

Matovič prichádza zachrániť Slovensko. Nielen dôchodcov pred nakazením sa Covid 19, ale aj živnostníkov cez dôchodcov. Na svoj nápad potrebuje 500 miliónov eur. Schváliť to chce v skrátenom legislatívnom konaní už v utorok. A priznáva, že chce vytvoriť trochu stres na dôchodcov, aby sa dali zaočkovať ešte do Vianoc, lebo "...dom nám horí."

Matovič mal na tlačovke návštevu, je to však aj podnet pre psychiatrov
Tlačové besedy sú verejné. Môže sa na ne dostaviť kto chce, ak dodržuje bežné zásady spoločenského správania. Na nedávnej tlačovke Igora Matoviča bol zrejme aj v duchu tohto pravidla netradičný hosť. Plyšový medvedík. Všimla si ho, napriek zjavne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

500 eurové poukážky budú môcť dôchodcovia čerpať od marca, alebo júna budúceho roku

Dôchodcovia by sa museli dať zaočkovať do Vianoc, peniaze podľa neho Slovensko hneď má a ide podľa neho o dobrú investíciu, ktorá sa nám vráti. To, čo navrhuje SaS považuje Matovič za nefunkčné. Riešenie navrhol z pohľadu ministerstva financií. 500 eurové poukážky budú môcť dôchodcovia čerpať od marca, alebo júna budúceho roku. 

Poukážky budú môcť dôchodcovia využiť v troch sektoroch. Prvá skupina: hotely, penzióny, reštaurácie a pod. Druhá skupina: galéria, divadlá, múzeá, kiná a podobne. Tretia skupina sú pedikérky, kaderníctva, kozmetičky a podobne.

Matovič informoval že dôchodcovia budú mať k dispozícii v mobiloch qr kódy a tí čo nemajú mobily, dostanú kartičky s qr kódom. 

Matovič zdôraznil že tí dôchodcovia, ktorí sa nebudú chcieť očkovať ani potom, ako im ponúka jeden ďalší dôchodov v hodnote 500 eur, tak sa podľa neho sami porúčajú k pánu Bohu.

Imunológ Šinkora: Koronavírus je bežné respiračné ochorenie, líši sa iba tým, že ho sledujeme
Situácia v súvislosti s prebiehajúcou situáciou okolo pandémie Covid 19 rozdeľuje odborníkov aj v Česku. Kým dosluhujúca vláda chce sprísniť opatrenia, podľa imunológa Jiřího Šinkoru hodnoty nie sú nepriznivé, ale normálne. "Sme na úplne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ktoré strany Matovičov nápad podporujú

Prítomný bol aj Boris Kollár. Ten mal potýčku s jedným z prítomných redaktorov, alebo redaktoriek, ktorého napomenul, aby sa hanbil, že si robí šaškáreň z pomoci pre dôchodcov. Matovič má podporu OĽaNO, hnutia Borisa Kollára a Veroniky Remišovej. Dokopy podľa jeho slov ide o 75 poslancov čase, keď Matovič zvolal tlačovú besedu.

Matovič sa vyjadril aj k situácii v školstve. Podľa neho majú byť školy zatvorené, ale poznamenal, že návrh konzília politicky vetovala strana SaS.

Slovensko plače, Matovič sa zabáva, ľudu do krčahu s vodou ponúka aj limetku
Igor Matovič sa nezmení. Slovensko je zdá sa na pokraji zničenia. Ničí nás, že máme najhoršiu situáciu na svete v súvislosti s pandémiou Covid 19 a ľudia pred Vianocami majú strach z opatrení. A ničí nás šialený nápad ministra financií a jeho... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová