Na dvojtýždňový lockdown zabudnite!Odkazuje minister Lengvarský
27 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Je len malá šance, že lockdown potrvá iba predpokladané dva týždne, na ktoré bol vyhlásený.Oborníci sa zhodujú v tom, že to bude zrejme musieť byť dlhšie.

Totožný rezultát vyslovil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý zastáva názor o priskorom špekulovaní o tom, čo sa bude diať o dva týždne.Pre náš zdroj sa v rozhovore vyjadril v tomto zmysle „Nevylučujem, že nejaké úpravy môžu prísť. O detailoch, čo bude o dva týždne, by som len špekuloval. Po dvoch týždňoch od prehodnotenia budú podľa mňa v minimálnych obmenách pokračovať,“ Dvojtýždňový lockdown je však podľa konzília odborníkov primálo. Podľa citácií analytika projektu Dáta bez pátosu Ivana Bošňáka to je však nastavené správne. „Povedali, že to vyhodnotia o 10 dní. A veľmi jasne povedali, že sa pozrú na to, aké zmeny v kľúčových parametroch nastali. Nepovedali, že musia nastať vďaka lockdownu,“uviedol Bošňák.

Ďalej sme si kládli otázku Ako to vidí Ivan Bošňák s pokračovaním lockdownu? Odpovedal „Pripadajú do úvahy dve veci: buď povedia, že to pôjde ďalej tak, ako to je. Ja si však osobne myslím, že budú veľmi rozmýšľať nad tým, či to neuvoľniť pre očkovaných a prekonaných,“ ukončil svoju úvahu.

Rezort zahraničia neodporúča cesty do sveta avizuje minister Doležal
Slovensko bičuje tretia vlna koronavírusu. Vážnu situáciu však nezažívame len my Slováci, ale aj ďalšie krajiny.Objavil sa totiž nový variant, ktorý má v sebe desiatky mutácií a je oveľa nákazlivejší ako tie predchádzajúce. Mnohé krajiny už... Čítať ďalej
27 | 11 | 2021 | Norbert Pančík