Explodujúce ceny energií: Elektrina a plyn budú ešte drahšie. Ceny najvyššie na svete
27 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

 

Nemecké domácnosti  budú musieť v budúcom roku platiť za plyn o 20 percent viac. Elektrina bude v priemere o 7 percent drahšia, informuje nemecký Der Spiegel.

Každý, kto kúri plynom, sa musí pripraviť na to, že v budúcom roku bude mať výrazne vyššie účty. Štúdia porovnávacieho portálu Verivox predpokladá, že nemecké domácnosti by mohli pocítiť výrazný nárast cien. Podľa štúdie bude plyn drahší o viac ako 20 percent a ceny elektriny by mali vzrásť približne o 7 percent, ako uvádzajú noviny Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Masívne zvýšenie nákladov

V prípade plynu bol vývoj na svetových trhoch s energiou citeľný. K tomu sa pridáva cena CO₂ zavedená v tomto roku, ktorá v súčasnosti predstavuje 25 eur za tonu a v roku 2022 sa zvýši na 30 eur. Podľa spoločnosti Verivox sa náklady na rodinný dom v Nemecku v budúcom roku zvýšia v priemere o 329 eur.

Meklenbursko-Predpomoransko a Hamburg by sa umiestnili na popredných priečkach s nárastom o viac ako tretinu. Náklady by sa však zvýšili aj v Dolnom Sasku (24 percent) a Šlezvicku-Holštajnsku (25 percent). Len v Brémach a Berlíne sa ceny plynu zvýšia len mierne.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa odborníkov spoločnosti Verivox 236 z približne 900 dodávateľov elektriny zvýšilo na prelome rokov svoje ceny. Štandardná domácnosť zaplatí v roku 2022 v priemere o 97 eur viac.

Ceny najvyššie na svete

Celkovo nemecké ceny elektrickej energie „pravdepodobne zostanú v nadchádzajúcom roku najvyššie na svete", uviedol pre energetický expert spoločnosti Verivox Thorsten Storck, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!