Spor o migrantov v Lamanšskom prielive eskaluje: Francúzsky minister vnútra zrušil stretnutie s britskou kolegyňou (VIDEO)
26 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Britský premiér Boris Johnson v spore o migrantov v Lamanšskom prielive napísal list francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi a zverejnil ho na Twitteri. V Paríži to vyvolalo prudkú reakciu, píše nemecký Der Spiegel.

Konflikt medzi Francúzskom a Veľkou Britániou o tom, ako sa vysporiadať s migrantmi v Lamanšskom prielive, vrcholí. Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin zrušil stretnutie so svojou britskou rezortnou kolegyňou Priti Patelovou.

V správe adresovanej Patelovej odôvodnil zrušenie cesty listom, v ktorom britský premiér Boris Johnson vyzval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, aby prijal migrantov späť.

Darmanin v ňom napísal, že hoci samotný list bol „sklamaním", skutočnosť, že ho Johnson zverejnil, celú záležitosť ešte viac „zhoršilo“.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Myslí si, že každý problém musí riešiť Európa, ale tak to nefunguje

Na list z Londýna rozhorčene reagoval aj prezident Macron. Forma a obsah listu boli neprijateľné, povedal hovorca vlády Gabriel Attal. Macron mal dosť toho, že Johnson svoje problémy prenáša na verejnosť. „Vždy, keď má nejaký problém, myslí si, že ho musí vyriešiť Európa, ale tak to nefunguje."

O takýchto problémoch sa nekomunikuje na Twitteri

Samotný Macron označil správanie britského premiéra za „neseriózne". „Takéto metódy ma prekvapujú," - povedal Macron na tlačovej konferencii v Ríme. „O takýchto otázkach sa medzi politikmi nekomunikuje na Twitteri," - povedal Macron.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Namiesto stretnutia s Patelovou sa v severofrancúzskom meste Calais majú zísť rezortní ministri Francúzska, Belgicka, Holandska a Nemecka spolu so zástupcami Európskej komisie, teraz už bez britskej účasti.

Paríž už predtým oznámil, že na stretnutí s ostatnými krajinami chce „definovať spôsoby a prostriedky na posilnenie policajnej, justičnej a humanitárnej spolupráce" s cieľom „lepšie bojovať proti sieťam prevádzačov".

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľká Británia dúfa, že Paríž prehodnotí situáciu

Britský minister dopravy Grant Shapps sa vyjadril k reakcii Francúzska na Johnsonov list. Dúfa, že Paríž prehodnotí svoj postoj.

Johnson v liste adresovanom Macronovi napísal, že prijatie migrantov späť „by výrazne znížilo - ak nie zastavilo - počet prekročení hraníc a zachránilo tisíce životov tým, že by sa zásadne narušil model zločineckých gangov, ktoré stoja za prevádzaním ľudí.“

Johnson navrhol väčšiu spoluprácu s Francúzskom, napríklad spoločné hliadky na hraniciach, letecký dohľad a výmenu spravodajských informácií. „Sme pripravení začať s takýmito hliadkami od začiatku budúceho týždňa," - napísal Johnson v liste, ktorý zverejnil na Twitteri.

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ministerka vnútra Patelová predtým hovorila so svojím francúzskym kolegom Darmaninom, aby mu predstavila plány na užšiu „spoluprácu a inováciu". Podľa vyhlásenia sa mali stretnúť tento víkend.

Pri stredajšej nehode člna s utečencami v Lamanšskom prielive zahynulo najmenej 27 ľudí vrátane siedmich žien a troch detí. Dvaja muži prežili. Skupina vyrazila z Dunkerque na nafukovacom člne, z ktorého unikal vzduch.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/predavkovanie-ivermektinom-zena-skoncila-na-jednotke-intenzivnej-starostlivosti

Napätie medzi Francúzskom a Britániou

Krátko nehode sa napätie medzi Francúzskom a Britániou v otázke migrácie opäť vystupňovalo. Johnson už dlho obviňuje Francúzsko, že nerobí dosť pre riešenie prudko rastúceho počtu utečencov, ktorí sa do Británie dostávajú na jednoduchých člnoch. Odchod Veľkej Británie z EÚ tiež sťažil britským úradom návrat utečencov do krajín EÚ, dodáva nemecký Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/varovanie-who-pred-ivermektinom-hrozia-tieto-vedlajsie-ucinky-video

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke aje aj váš!