Vo Vysokých Tatrách už začali so zasnežovaním,zimnú sezónu pravdepodobne neobmedzia ani opatrenia
26 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

V lyžiarskych strediskách Vysokých Tatier už pribudli prvé centimetre snehu, spustili tam zasnežovanie. Umožnili to vhodné poveternostné podmienky a čo je najpodstatnejšie, teploty pod mínus päť stupňov Celzia, ktoré zatiaľ pomáhajú strediskám zasnežovať najmä vo vyšších polohách. Informoval o tom v tlačovej správe SITA hovorca prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk Marián Galajda.

Vyjaril sa, že „Na Štrbskom Plese začíname v dolnej časti strediska a takisto aj v smere zo Soliska smerom dole, ako sa nám to už osvedčilo,“ uviedol riaditeľ strediska na Štrbskom Plese Peter Tomko. So zasnežovaním sa začalo aj v Tatranskej Lomnici, ako konkretizoval medzi Štartom a Skalnatým Plesom s cieľom zasnežiť základnú líniu k nástupnému bodu do strediska.

Technický sneh začal od pondelka pribúdať aj v lyžiarskom stredisku v Jasnej v Nízkych Tatrách

Informoval riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.„Chceme zasnežiť prioritne základné línie na severe aj juhu, tak, aby sme prepojili nástupné body s Chopkom,“ poznamenal v súvislosti zo zasnešovaním strediska Jasná.Podľa neho predpoveď počasia naznačuje, že už čoskoro, minimálne v najvyšších polohách, by mohlo začať snežiť, čo by tiež pomohlo,naznačil.

Potešujúca informácia je,že podľa aktuálneho COVID automatu bude lyžovačka v strediskách možná aj v prípade najprísnejších opatrení podľa nastavených režimov a druhu dopravných zariadení, a to buď plne zaočkovaní/prekonaní alebo OTP.

 

Komunisti žiadajú vytvoriť jednotný národný front odporu voči moci
Komunistická strana Slovenska (KSS) v súvislosti s aktuálnym vývojom politickej situácie na Slovensku prijala nasledujúce vyhlásenie k občanom Slovenskej republiky. Členovia KSS si myslia, že nadišiel čas. Vyhlásenie zverejnili na sociálnej sieti.... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová