Komunisti žiadajú vytvoriť jednotný národný front odporu voči moci
25 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Komunistická strana Slovenska (KSS) v súvislosti s aktuálnym vývojom politickej situácie na Slovensku prijala nasledujúce vyhlásenie k občanom Slovenskej republiky. Členovia KSS si myslia, že nadišiel čas. Vyhlásenie zverejnili na sociálnej sieti. V jednom z bodov navrhujú koordináciu s cieľom vytvorenia Jednotného národného frontu odporu.

Vyhlásenie podpísal predseda KSS Jozef Hrdlička a pozostáva zo štyroch bodov.

"Komunistická strana Slovenska sa hlási a pripája k iniciatívam opozičných parlamentných i neparlamentných strán, hnutí, združení a aktivistov na usporiadanie celonárodných akcií občianskeho odporu voči nekompetentnej, protiústavnej a protiľudovej politike parlamentnej koalície, vlády a prezidentky Slovenskej republiky," píše sa v prvom bode.

V druhom bode KSS žiada vládu Slovenskej republiky, aby z dôvodu svojej neschopnosti, nemohúcnosti a neochote kvalifikovane riešiť dramatickú situáciu v oblasti zdravotníctva a starostlivosti o ochranu zdravia občanov s okamžitou platnosťou odstúpila.

Švédsko: Premiérka Anderssonová odstúpila niekoľko hodín po svojom vymenovaní
Novozvolená švédska premiérka Magdalena Anderssonová v stredu podala demisiu len niekoľko hodín po tom, ako jej parlament vyjadril dôveru. Dôvodom jej kroku je fakt, že v parlamente neprešiel návrh štátneho rozpočtu a Strana zelených opustila... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

Nejde o politickú príslušnosť, ale o zliatie sa do jednotného spoločného celku

"Žiadame organizátorov lokálnych a celonárodných protestov o koordináciu protestných akcií naprieč celým politickým spektrom strán, hnutí, združení a aktivít jednotlivých skupín tak, aby sme sa všetci, ktorým nie je ľahostajný ďalší politický osud Slovenska a všetkých zodpovedných pracujúcich a nezamestnaných občanov zliali do jednotného spoločného celku odporu bez ohľadu na politickú príslušnosť a politické presvedčenie," píšu v treťom bode.

Vo štvrtom bode navrhujú koordináciu s cieľom vytvorenia Jednotného národného frontu odporu.

Brošne, luxusné náušnice, šperky! Toto všetko obľubujú našé političky, pozrite na Čaputovú.
Monika Beňová, Petra Krištúfková alebo Zuzana Čaputová. Všetky obľubujú šperky, ale každá obľubuje niečo iné. V čase pandemickej a ekonomickej krízy je nanajvýš nevhodné aby sa najvyššia predstaviteľka štátu, premávala v skutočne luxusných... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Denis Merva