Šátek: Ďalší, kto radí vláde abdikáciu
25 | 11 | 2021 I Eka Balakova

Nerozhodnosť vlády, populistické rozhodnutia a neochota poučiť sa z vlastných skúseností, to je podľa Jozefa Šáteka dôvod na abdikáciu. 

O čom nedávno hovorila prezidentka

"Nech vláda príjme akékoľvek rozhodnutie a potom budú ďalej narastať počty infikovaných ale najmä hospitalizovaných a z nich najmä mŕtvych, tak si musí uvedomiť svoju priamu zodpovednosť za tento stav, keďže sme najhorší na svete a musí zvážiť svoju abdikáciu." začína svoj status Šátek: "O tom hovorila aj prezidentka. Nie je možné sa stále hrať na vládcu Slovenska, vajatať pri rozhodnutiach a tieto odďaľovať či ich prijímať polovičaté, vyhlasovať ako premiér Heger, že jeho minulé nedostatky pri riešení pandémie v podstate nezaujímajú a treba sa len pozerať dopredu."

M. Mazurek: Ničíte všetky alternatívne médiá na Slovensku!
Ministerka Natália Milanová predložila do parlamentu zákon, ktorým sa výrazne škrtajú možnosti alternatívnych médií a zavádza sa regulačný úrad s možnosťami udeľovať likvidačné pokuty. Vo svojom príspevku sa zákonu venoval aj Milan Mazurek... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Sladko spíme?

J. Šátek pripomína, že vláda mala už dávno rokovať o očkovaní určitých profesijných skupín."O senioroch nad 65 rokov ani nehovorím. Tiež sa malo rozhodovať o skrátení platnosti covidpassu z 12 mesiacov na 9 mesiacov, skrátení lehoty na tretiu dávku očkovania zo 6 mesiacov na 4 mesiace .. a o prijatí všeobecného zákona o odškodnení za negatívne vplyvy opatrení z dôvodov pandémie." Podľa Šáteka by mali začať permanentne zasadať a riešiť aktuálne problémy v súvislosti s pandémiou: "Ústredný krízový štáb na čele s ministrom vnútra ako aj jemu podriadené krajské a okresné štáby. A patrilo by sa, aby svoju ústavnú úlohu začala plniť i Bezpečnostná rada SR."

Je čas na abdikáciu

"Byť členom vlády SR, ktorá doviedla krajinu k prvému miestu na svete v počte infikovaných a úmrtí pre pandémiu a pokračovať v svojej práci ich musí stáť veľa vnútorných síl a práve preto, by som očakával aj abdikácie jednotlivých ministrov." podotýka Šátek a dodáva: "A pravdaže by som za tejto situácie prestal trieskať na verejnosti také hlúposti ako tú o daňovej reforme."

O čo tu ide z právneho hľadiska

Najbližší vývoj podľa Šáteka len zdôrazní dôvodný fakt, že by sa malo začať "Vyšetrovanie dôvodného podozrenia zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa či priamo sabotáže. Vláda SR a jej jednotliví členovia napriek dostatku informácií včas nevykonali zodpovedajúce opatrenia k zabráneniu negatívneho vývoja pandémie počas tzv. tretej vlny Covid-19." Podľa Šáteka tým došlo k "ohrozeniu zdravia občanov SR a masívnemu počtu úmrtí, ako aj k znemožneniu poskytovania zdravotnej starostlivosti v prípadoch akútneho ohrozenia zdravia a života občanov ohrozených inými chorobami."

Prehľad výnimiek zo zákazu vychádzania - SÚHRN
Na Slovensku bude od štvrtka (25. 11.) platiť na 90 dní núdzový stav. Schválený je aj zákaz vychádzania, neplatí od 1.00 do 5.00 h. Rozhodla o tom vláda na stredajšom rokovaní. TASR prináša prehľad výnimiek zo zákazu vychádzania. Zákaz vychádzania... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!