M. Mazurek: Ničíte všetky alternatívne médiá na Slovensku!
25 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Ministerka Natália Milanová predložila do parlamentu zákon, ktorým sa výrazne škrtajú možnosti alternatívnych médií a zavádza sa regulačný úrad s možnosťami udeľovať likvidačné pokuty. Vo svojom príspevku sa zákonu venoval aj Milan Mazurek (nezaradený) z hnutia Republika.

O čo ide navrhovateľovi

"Povedzte to narovinu. Ide vám o to, aby ste mohli zatvoriť ústa alternatívnym médiám, ktorých obsah vám vadí. Skupinku alternatívnych médií chcete regulovať tak, že bičom im podľa potreby budete vedieť udeliť aj stotisícovú pokutu." Vyčíta Mazurek kolegom.

Kto dez/informuje

"Len preto, že ich považujete za dezinformačné aj napriek tomu, že oproti tým takzvane mainstreamovým, sú neporovnateľne vyváženejšie." Upozorňuje poslanec: "Pozrite sa na slovenské televízne debaty. Aký priestor dostávajú konkrétni opoziční politici aj napriek tomu, že boli zvolení občanmi SR? A vy chcete hovoriť, že tie, ktoré dávajú priestor, sú dezinformačné." 

V Kežmarku sa pustili do likvidácie envirozáťaže po armáde
Kežmarok je jedným z mnohých miest, kde pôsobila ako Česko-slovenská armáda, tak "spriatelené" armády Varšavskej zmluvy. Tá naša sa zbavila mnohých takýchto pôsobísk a tie "spriatelené" odišli pred 30 rokmi. Ostali tu po nich kasárne a v nich... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Postihovať musíme, s reguláciami na nich! 

"O to tu ide celý čas. Chcete mať absolútnu kontrolu nad informáciami v mediálnom priestore. Chcete mať absolútnu kontrolu nad tým, aby ste mohli určovať, čo je a čo nie je pravda," hovorí Mazurek: "Po vzore Orwella tu vytvárate Ministerstvo pravdy a potom budete regulovať nepohodlné médiá. Mechanizmy na ľudí, ktorí napíšu niečo, čo sa vám nepáči si nájdete."

A to nie len týmto zákonom

"Postupne pridávate ďalej a ďalej. Lidvidujete všetko, čo sa tu celé roky budovalo a likvidujete slobodu slova. Pri tomto musí každý slobodne a demokraticky zmýšľajúci človek spozornieť a pochopiť, že vaša vláda postupne zničí všetko, čo dobré na Slovensku ešte bolo." prejavuje nespokojnosť poslanec.

Celé znenie zákona nájdete tu.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!