Prvý deň lockdown a ŠTVRTÁ kontrola (VIDEO)
25 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Posledné dni rezonuje na sociálnich sieťach trnavský podnikateľ, ktorý odmietol vyhodiť svojich zákazníkov len preto, lebo mali so sebou dieťa. Včera im chceli RÚVZ chcel vstúpiť di  Dnes sa nám začal lockdown a páni mali už štyri, dobre čítate, štyri kontroly. 

Nič nepredávame

Video dokumentuje návštevu z hygieny na parkovisku. Dámy hygieničky za doprovodu polície a pár prizerajúcich sa. "Môžete kontrolovať." nemá problém pán, s hlasom ktorého sme sa stretli už v prvom videu: "Ja som vo svojom aute, my s chalanmi si tu varíme obed, nič nepredávame, mám riadne zaplatené parkovacie miesto, som vo svojom aute, nič neporušujeme, prevádzka je zatvorená, takže na základe podnetu môžete prísť." 

Napojený na energiu

Ani s tým nemá podnikateľ problém: "Odpojím, keď treba." Policajt sa pýta, či má podnikateľ zvláštne povolenie na užívanie tohoto parkovacieho miesta, keďže tam vykonáva nejakú činnosť. Podnikateľ sa však bráni - on žiadnu činnosť nevykonáva. 

Takto sa vyhadzujú v predvečer LOCKDOWNU hostia od stola a od večere!!!
Prvé dva dni lockdownu pre nezaočkovaných. Reštaurácia v Trnave, obed a pri ňom sedí rodina s dieťaťom. Taká normálna situácia, kým nepríde polícia. Situácia, ktorú na svoju sociálnu sieť zavesilii chlapi z Hollywood Burger. Tí už dlhší čas bojujú... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Uhol pohľadu

Policajt vidí podnikateľa, ktorý svojou činnosťou zaberá miesto, podnikateľ sa bráni, že si len kúpil parkovacie miesto a tak tam parkuje. Policajt však rozhodol - elektrinu brať nebude, s čím podnikateľ nemá problém a niekomu v pozadí dáva pokyn, aby to vypol, vzal si telefón, on to všetko poodpája. "Pripravení sme na túto situáciu, preto mám auto na solárnu batériu, takže mám vás úplne u..." Oznamuje podnikateľ s kľudom angličana, pričom v pozadí stále počuť charakteristický zvuk vyprážania.

Kým aktér odpája energiu...

dámy z hygieny a policajt stoja a prizerajú sa. Asi málokto by chcel byť v ich koži, s ktorou ale idú na trh dobrovoľne. Aby teda dámy neostali úplne na posmech, poprosili majiteľa auta, aby nevykonával žiadnu inú činnosť, okrem parkovania. "Mám otvorené dvere, vetráme. Všetko je v poriadku?" pýta sa vyzvaný. 

"To je jednanie..."

Konštatuje jedna z dám, keď podnikateľ vysvetlí, že neposkytuje ambulantný predaj, len parkuje a môžu mu "oblízať nohy". Na poznámku pani hygieničky podnikateľ len skonštatoval: "To je!" A vzápätí objasnil, že to nebolo na nich, oni za to nemôžu: "Ja sa nehnevám na nikoho. Vysvetlil som vám to, káble sú odpojené, parkujem tu, mám solárne panely vo vnútri, stojíme tu, nech sa páči, môžete kontrolovať. Pokiaľ nemáte súdny príkaz na prehliadku súkromného auta, Bohužiaľ." 

Štát vedie boj s vlastným národom. BOJ s úradníčkou pokračuje! (VIDEO)
Včera kontrola z RÚVZ a uzatvorenie prevádzky. Dnes kontrola opäť a už ani vykonávanie podnikateľskej činnosti? Došla Markíza, došla hygienička, došli policajti. "Uzatvorili ste nám prevádzku, ale nedali ste nám zákaz podnikateľskej činnosti.... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Páni, národ vám fandí!

A nie pre nejaké porušovanie pravidiel, ktoré sú vlastne cielenou likvidáciou podnikania na Slovensku, ale preto, lebo ste jedni z mála tých, ktorí majú odvahu postaviť sa systému, ktorý namiesto toho, aby svojich podnikateľov podporoval, ich drví.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!