Otvorili v "čiernom" okrese, získali sankcie
25 | 11 | 2021 I Eka Balašková

O palacinkárni v Humennom sme vás už na našich stránkach informovali. Dnes už je jasné, že v tomto meste budú okrem tohto podniku sankcionované ďalšie dve prevádzky verejného stravovania. Informuje o tom Korzár/SME.

Ešte dvaja "neposlušní"

RÚVZ vykonal v palacinkárni, ktorá ostala otvorená aj napriek zaradeniu okresu do čiernej farby covid automatu, kontrolu ešte začiatkom novembra. Majitelia prevádzky vtedy uviedli, že k rozhodnutiu porušiť protipandemické opatrenia ich priviedlo zúfalstvo. Chceli tiež upozorniť na nedostatočnú podporou zo strany štátu, píše Korzár/Sme.

Šátek: Ďalší, kto radí vláde abdikáciu
Nerozhodnosť vlády, populistické rozhodnutia a neochota poučiť sa z vlastných skúseností, to je podľa Jozefa Šáteka dôvod na abdikáciu. O čom nedávno hovorila prezidentka "Nech vláda príjme akékoľvek rozhodnutie a potom budú ďalej narastať počty... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balakova

RÚVZ úraduje

"Pri výkone štátneho zdravotného dozoru bolo zistené závažné porušenie aktuálne platnej vyhlášky klasifikované ako správny delikt na úseku verejného zdravotníctva," ozrejmila Viktória Havrilková z humenského RÚVZ s tým, že RÚVZ v tejto súvislosti začal voči prevádzkovateľovi správne konanie vo veci uloženia pokuty. Podľa jej slov zaznamenali humenskí hygienici v rámci okresov Humenné, Snina a Medzilaborce v čase ich zaradenia do takzvanej čiernej fázy covid automatu len dve ďalšie porušenia platných pravidiel. Tie povedú k správnemu konaniu. Obe "neposlušné" prevádzky pôsobia v Humennom.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!