Hygienici čelia útokom, niektoré prevádzky bojkotujú opatrenia
25 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Hygienici čelia útokom, niektoré prevádzky bojkotujú opatrenia.

"Obchodníci odmietajú plniť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva," píše RTVS.

Na začiatku epidémie najskôr čelili útokom verejnosti epidemiológovia, zdravotníci, očkovacie jednotky a naposledy aj predavačky v obchodoch. Do sporov sa už dostávajú aj hygienici. Napríklad v prevádzkach, ktoré nariadenia Úradu verejného zdravotníctva bojkotujú.

V lete vznikla iniciatíva Voľná zóna. Ide o skupinu podnikateľov a firiem, ktorí odmietajú plniť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Ktorí ju považujú  za nezákonnú, dokonca niektorí podnikatelia a firmy za diskriminačnú.

„Polícia, samozrejme, má vedomosť o takýchto prevádzkach a aj ich kontroluje. Od začiatku roka sme zistili porušenie protipandemických opatrení v 143 prevádzkach,“ uviedla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Matovič mal na tlačovke návštevu, je to však aj podnet pre psychiatrov
Tlačové besedy sú verejné. Môže sa na ne dostaviť kto chce, ak dodržuje bežné zásady spoločenského správania. Na nedávnej tlačovke Igora Matoviča bol zrejme aj v duchu tohto pravidla netradičný hosť. Plyšový medvedík. Všimla si ho, napriek zjavne... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Za iniciatívou stojí hnutie Republika Milana Uhríka

„Iniciatívy, ktoré zámerne ohrozujú zdravie a životy svojich zamestnancov a zákazníkov, v spolupráci s ďalšími orgánmi štátu, pravidelne monitorujeme,“ reagovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Za iniciatívou stojí hnutie Republika Milana Uhríka. Poďla strany Republika združuje približne s odhadom 400 až 700 firiem a živnostníkov.

Pre nedodržovanie nariadení hygienici môžu podnik alebo zariadenie v prípade nedodržania pravidiel pokutovať. Dokonca pri opakovaní porušení na 30 dní zavrieť. V najhoršom prípade živnostenský úrad prevádzkovateľovi zruší živnosť. Hnev a agresia niektorých podnikateľov stúpa, finančná podpora zo strany štátu stagnuje!

„To zúfalstvo podnikateľov je skutočne enormné. A všetci ťažko prijímame nejaké zmeny, ale ľahšie sa s nimi vyrovnávame, pokiaľ máme pocit, že sa s nami jedná férovo,“ hovorí na záver Marek Harbuľák, generálny riaditeľ Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

Tak ostrý status na prezidentku ste od Belousovovej dlho nevideli
Včera, na margo vystúpenia Čaputovej a jej "prehre", sa vyjadrilo viacero známych osobností. Medzi nimi je aj šéfka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová. Jej mimoriadne ostré slová na adresu prezidentky sú odkazom agónie spoločnosti a... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale