Blufoval Harabin? Cirkus bez rúška len pred kamerami?
25 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Toto by nečakal nikto! Najväčší kritik nosenia rúšok, exminister spravodlivosti a exšéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin, sa na verejnosti ukázal v respirátore!

Opatrenia nie sú pre neho

Neúspešný kandidát na post prezidenta Harabin je známy aj tým, že odmieta dodržiavať platné protipandemické opatrenia, bežne sa objavuje na protestoch proti opatreniam či vláde, vysmieva sa z pandémie koronavírusu a znevažuje opatrenia, píše portál 1pluska.sk.

Ešte v decembri minulého roka vyhlásil na jednom zhromaždení, že „na Slovensku neplatí zákon ani ústava, platia Mikasove vyhlášky“. „Rúška dole!“ kričal pre zmenu na proteste 17. novembra 2020.

Trestné stíhanie zrušili, čin prekvalifikovali

Pretože povzbudzoval ľudí k tomu, aby nerešpektovali nariadenia hygienikov, začalo sa proti Harabinovi aj trestné stíhanie z prečinu porušovania povinností a podnecovania. Hrozili mu až dva roky za mrežami.

Pri doručovaní uznesenia o obvinení pre Harabina ale neskôr nastali naozaj bizarné situácie. Polícia mu ho najskôr vôbec nedokázala doručiť, neskôr po ňom dokonca chvíľu pátrala.

Harabin a Mazurek oslobodení, Marček v problémoch
„Obeťami“ vlaňajších protivládnych protestov 17. novembra mali byť aj poslanec parlamentu Milan Mazurek a exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin. Obaja však vyviaznu bez trestu. Vlani 17. novembra sa na... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

Harabin totiž tvrdil, že ho nechcú pustiť na poštu, pretože nenosí rúško. Televízia Markíza však informovala, že mu prokuratúra obvinenie zrušila. Podľa prokurátora totiž nešlo o trestný čin, ale len priestupok.

Veľký kritik protipandemických opatrení začal poslúchať?

Prostredníctvom sociálnych sietí Harabin dlhodobo kritizuje a spochybňuje význam protipandemických opatrení ako aj účinnosť samotnej vakcinácie. Naposledy spôsobil menší rozruch na Najvyššom súde v Bratislave, kde sa chcel zúčastniť na odvolacom konaní šéfredaktora časopisu Zem a vek Tibora Eliota Rostasa. Prišiel však do budovy súdu opäť bez rúška.

Členovia väzenskej a justičnej stráže Harabina odmietli vpustiť bez rúška. „Páchate trestnú činnosť! Ja nemám povinnosť nosiť rúško,“ kričal Harabin na členov stráže. 

Aktuálne sa však zdá, že kontroverzný Harabin bez rúška vystrája len pred kamerami. Viacero čitateľov Plus JEDEN DEŇ do redakcie zaslalo fotografie, na ktorých vidno expredsedu Najvyššieho súdu ako vzorne dodržiava protipandemické opatrenia a má nasadený respirátor. 

Foto nájdete TU

Čakajte opakované lockdowny, dnešné opatrenia sú iba taký mačkopes
Lockdown tu mal byť už minulý týždeň! Vtedy sa spravil politický kompromis, ktorý nepostačuje, a zbytočne sme ním stratili čas. Skonštatoval to pre Hospodárske Noviny bývalý šéf Inštitútu zdravotnej politiky rezortu zdravotníctva Martin... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!