V Třineckých železiarňach unikol vysokopecný plyn
24 | 11 | 2021 I tasr

Hasiči zasahovali v utorok večer v železiarňach v českom meste Třinec, kde unikol vysokopecný plyn. V meste sa rozozneli varovné sirény a radnica upozornila, aby obyvatelia nevetrali.

Únik plynu sa pred polnocou podarilo zastaviť. Železiarne začali odstavovať vysoké pece, valcovne a tiež plynojem, z ktorého plyn unikol, informuje webový spravodajský portál Novinky.cz

"Došlo k úniku vysokopecného plynu z dôvodu technickej poruchy na plynojeme na Borku. Bola zvolaná havarijná komisia Třineckých železiarní, odborná firma na mieste zisťuje príčinu," uviedli v noci železiarne.

"Prosíme, nevychádzajte von a nevetrajte. Zatiaľ nedochádza k veľkým koncentráciám," varovalo mesto Třinec.
Únik sa pred polnocou podarilo dostať pod kontrolu, hasiči merajú koncentráciu škodlivín. "Obyvateľom mesta nehrozí žiadne nebezpečenstvo," uviedli železiarne.

Príčinu vzniknutej poruchy má zistiť odborná firma. Z dôvodu zásahu hasičov bola prerušená aj prevádzka na železničnej trati medzi Českým Těšínom a Návsím.

Takto sa vyhadzujú v predvečer LOCKDOWNU hostia od stola a od večere!!!
Prvé dva dni lockdownu pre nezaočkovaných. Reštaurácia v Trnave, obed a pri ňom sedí rodina s dieťaťom. Taká normálna situácia, kým nepríde polícia. Situácia, ktorú na svoju sociálnu sieť zavesilii chlapi z Hollywood Burger. Tí už dlhší čas bojujú... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Eka Balašková