Gröhling tvrdohlavo trvá na svojom. Vyhráža sa rezignáciou
24 | 11 | 2021 I Ján Papuga

Na mimoriadnej koaličnej rade sa riešilo aj zatvorenie škôl na najbližšie tri týždne, ako to navrhlo vládne konzílium, informuje Pravda. Prezenčná výučba by sa mala zachovať len na prvom stupni základných škôl a v materských školách.

Podľa informácií mal minister financií a predseda mandátovo najsilnejšieho vládneho hnutia OĽaNO Igor Matovič podpásovo obvolávať členom konzília a žiadať ich, aby odporučili zatvorenie škôl. Zrejme napriek úhlavnému nepriateľovi, ktorým je SAS. Matovič vyhlasoval, že je chybou, ak deti v školách nemusia mať rúška a ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) obvinil, že nezabezpečil dostatočné testovanie žiakov.

Vládne konzílium chce lockdown aj pre školy
Konzílium odborníkov odporúča lockdown na tri týždne. Problémom by však mohlo byť zatvorenie škôl, proti ktorému bojuje minister školstva Gröhling, píše sa v portáli topky.sk. Konzílium odborníkov navrhuje trojtýždňový lockdown pre všetkých na... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Gröhling nepripustí zatvorenie škôl

Podľa informácií Pravdy mal Gröhling vyhlásiť, že ak sa plošne zatvoria v rámci lockdownu aj školy, jednoducho zloží ministerskú funkciu. Možno by to aj bolo užitočné, lebo situácia je taká vážna, že by lockdown školám prospel. Napriek argumentom, ktoré Gröhling uverejnil na sociálnej sieti.  

Gröhling neustále obhajuje otvorené školy. Zrejme aby sa mu nestalo, že by zase čelil kritike za najdlhšie zatvorenie škôl v minulom školskom roku. „V triede sa stretáva vždy tá istá skupina, ktorú vieme ľahko izolovať, ak sa tam objaví pozitívny človek. Toto neplatí pre obchod, reštauráciu, nákupné centrum či iné zariadenie,“ uviedol minister školstva.

R. Raši: Zdravotníkov treba finančne zastabilizovať, vláda ich vyháňa
Zdravotníkov musíme finančne stabilizovať tak, ako to robia všetky okolité štáty. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a člen zdravotníckeho výboru Richard Raši. Poukázal na to, že od januára odišlo zo slovenského zdravotníctva... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ak je žiak pozitívny, zatvorí sa celá trieda

Ďalším dôvodom, prečo by mali školy zostať podľa ministra školstva otvorené, je fakt, že každý týždeň zbierajú dáta zo škôl. „Za posledný týždeň evidujeme 1,6 percenta pozitívnych žiakov,“ píše minister. Zároveň aj vysvetlil, že je to hlavne preto, že existuje systém preventívnej karantény pre triedy. „Ak je jeden žiak pozitívny, celá trieda ide preventívne do karantény. Tak sa nový koronavírus šíri menej, než ak by išiel do karantény iba pozitívny žiak alebo jeho spolusediaci. Prezenčne sa preto tento týždeň učí 82,3 percenta žiakov,“ vysvetlil.

Potvrdil svoju dokola opakovanú tézu o tom, že dospelí by sa mali dať očkovať, aby žiaci na nich nedoplácali svojím vzdelaním.

Takýchto vyhrážaní sme však svedkami príliš často. Sú však fraškou, lebo vieme, že táto nekompetentná vláda sa drží moci zubami-nechtami. Aj za cenu straty životov.    

Veľká anketa: Politici prehovorili, ako by riešili súčasný pandemický stav
Z mapy Slovenska sa na Covid semafore pomaly stáva jedna veľká čierna diera. Pandemická situácia sa zo dňa na deň zhoršuje a na poplach už nebijú len odborníci, ale aj politici. Čo si myslia naši politici o povinnom očkovaní či celoplošnom... Čítať ďalej
24 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!