Pozor: Petícia proti povinnému očkovaniu a za jeho dobrovoľnosť. Podporíte ju?
23 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Už aj niektorí slovenskí vládni politici túžia po tom, aby sa na Slovensku povinne očkovalo experimentálnymi vakcínami proti COVID-19. Odštartovať by to mali ohrozené skupiny. Kto bude ďalej zatiaľ nikto nevie.

Očkovací biznis proti koronavírusu najviac nahráva farmaceutickým firmám, ktoré si napchávajú vrecká ako nikdy predtým. A ľudia, ktorí sú ako pokusné laboratórne myši iba čakajú, čo s nimi bude. Najhoršie však je, že očkovanie už nie je na dobrovoľnej báze, ale na ľudí je vyvíjaný stále väčší nátlak. Aj preto sa rozhodol právnik Lukáš Machala spísať petíciu (TU), ktorá je proti povinnému očkovaniu a za zachovanie princípu dobrovoľnosti v očkovaní na ochorenie Covid-19 v Slovenskej republike.

Ústavný súd u nás znemožňuje ochranu základných ľudských práv a slobôd

Pod petíciou je už vraj takmer 25-tisíc podpisov Slovákov, ktorí ešte odolali nátlaku štátnych orgánov a tiež zamestnávateľov. „My, dole podpísaní občania Slovenskej republiky, využívame týmto svoje ústavné právo na odpor v zmysle ustanovenia článku 32 Ústavy Slovenskej republiky. Nesúhlasíme s porušovaním našich ľudských práv a občianskych slobôd protiprávnou činnosťou ústavných orgánov - vládou Slovenskej republiky, Národnou radou Slovenskej republiky a úradom prezidentky Slovenskej republiky,“ píše sa v úvode petície. „Rovnako sme presvedčení, že svojou nečinnosťou a alibizmom znemožňuje Ústavný súd Slovenskej republiky účinné použitie zákonných prostriedkov na ochranu demokratického poriadku základných ľudských práv a slobôd v našej vlasti,“ píše sa ďalej.

„Preto v zmysle znenia článku 27, odsek 1 Ústavy Slovenskej republiky a zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve využívame svoje petičné právo a v zmysle článku 2 Ústavy Slovenskej republiky týmto žiadame ústavné orgány Slovenskej republiky – (1.) vládu SR, (2.) Národnú radu SR, (3.) prezidentku SR, aby sa zdržali teraz i v budúcnosti akéhokoľvek konania, ktoré by smerovalo k podmienenej alebo nepodmienenej zákonom stanovenej povinnosti zasahovať do našich ľudských práv a občianskych slobôd tým, že sa bude nariaďovať alebo prikazovať pod hrozbou akejkoľvek sankcie  povinné očkovanie obyvateľov Slovenska, a to bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, rasu, náboženstvo, ekonomický alebo spoločenský status, na respiračné ochorenie Covid-19,“ uvádza sa tiež v petícii.

Kedysi nepredstaviteľné! Petícia za slobodné dýchanie
Pred rokom a pol sme si nevedeli predstaviť, že budeme musieť bojovať za slobodné dýchanie. Dnes je nariadené brániť voľnému dychu tým, že sa musia horné dýchacie cesty prekrývať rúškami alebo respirátormi. Toto kontroverzné opatrenie môže mať aj... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Sme jednoznačne za zachovanie princípu dobrovoľnosti v očkovaní obyvateľov

„Svojim podpisom vyjadrujeme zároveň svoju slobodnú, vážnu a určitú vôľu, že sme jednoznačne za zachovanie princípu dobrovoľnosti v očkovaní obyvateľov Slovenska na uvedené respiračné ochorenie Covid-19. Súčasne vyzývame ústavné orgány Slovenskej republiky, aby teraz aj v budúcnosti dôsledne rešpektovali právo obyvateľov Slovenska na súkromný a rodinný život a nezasahovali do telesnej integrity obyvateľov Slovenskej republiky v príčinnej súvislosti s tzv. ochranou verejného zdravia,“ konštatuje sa na samý záver petície, ktorú môže podpísať a podporiť každý Slovák.  

RVŠ, ŠRVŠ, STU aj UK spustili petíciu za zachovanie akademickej samosprávy na VŠ
Rada vysokých škôl (RVŠ), Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ), Univerzita Komenského (UK) v Bratislave aj Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave spolu s podporou Klubu dekanov spustili petíciu za zachovanie akademickej samosprávy na... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | TASR

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!