Kamenický: Matovič, ktorý svoju firmu prepísal na bieleho koňa, kádruje živnostníkov
23 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Matovič v podstate nazval veľkú časť živnostníkov podvodníkmi, za čo budú musieť teraz trpieť tí poctiví živnostníci! To má akú logiku? Veď tí, čo doteraz neplatili dane, ich nebudú platiť ani Matovičovi," píše Ladislav Kamenický (SMER - SD) na sociálnej sieti a venuje sa téme daňovej reformy. 

Daňová reforma už druhý týždeň zamestnáva verejnosť, médiá a kradne úsmev z pier mnohým skupinám, ktoré sú ťažko skúšané nielen kvôli pandémii, ale predovšetkým kvôli vláde zmeny, ktorá priniesla chaos a neistotu. 

Ladislav Kamenický upozorňuje, že vláda namiesto toho, aby sa zaoberala problémami ľudí, tak necháva Matoviča odvádzať pozornosť svojou daňovo-podvodovou "reformou", ktorou v podstate ide zlikvidovať mnohých poctivých živnostníkov na Slovensku. "Matovič, ktorý najazdil so svojou mamou 600 km denne a svoju firmu prepísal na bieleho koňa, dnes ide kádrovať živnostníkov," píše Kamenický. 

Voľba Matoviča - životný omyl ! Ospravedlňujú sa jeho voliči priateľom a známym
Pred rokom mal premiér Igor Matovič plán. Mal plán, ktorý sa volal plán, ale mali ho ešte naplánovať a nikto ho nemal rušiť. Jednoducho bol pri plánovaní plánu o pláne. Nevyšlo. Dnes má Igor Matovič, ako minister financií dokumentárny film s názvom... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Podľa seba súdi iných?

Kamenický si myslí, že Matovič sa asi riadi heslom "Podľa seba súdim teba," alebo podľa jeho obľúbeného textu od Kryla "Na rohu ulice vrah o morálce káže". 

Kamenický poukazuje na to, čo teda ide Matovič živnostníkom vyviesť. "SZČO, ktorý si doteraz uplatňovali paušálne výdavky, budú mať od Matoviča daňovo-odvodové zaťaženie 29% (z obratu), čo je o 2-14 percentuálnych bodov viac ako doteraz (15-27%), v % je to nárast o cca 7-93%," píše Kamenický v prvom bode.

V druhom bode vysvetľuje, že u slobodných povolaní, ktoré chce Matovič zdaňovať 29% z obratu, znamená skoro dvojnásobný nárast daňovo-odvodového zaťaženia ako doteraz.

Moc sa možno zmierila s tým, že je hlúpa, národ však k tomu nedonúti
Hlúposť moci ešte neznamená, že zo solidarity bude hlúpy celý štát a jeho občania. Hlúposť moci znamená iba to, že jej protaganosti a adoranti sú hlúpi. Niečo ako vizitka. Titul (ukradnutý), meno, priezvisko, adresa, firemné kontakty. "Veľa ľudí má... Čítať ďalej
22 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

Posledný kliniec do rakvy malých živnostníkov na Slovensku

Kamenický je presvedčený, že výsledkom bude posledný kliniec do rakvy malých živnostníkov na Slovensku, z ktorých si mnohí uplatňujú paušálne výdavky. "Ak by tento Matovičov nápad prešiel, tak mnohí SZČO svoju živnosť buď zrušia, alebo radšej si založia jednoosobovú SRO, pri ktorej by mali nižšie daňové zaťaženie. Výsledkom môže byť aj nárast šedej ekonomiky!" vysvetľuje.

V závere dodáva, že telenovela Matoviča skončila, ale žiaľ so zlým koncom pre slovenských živnostníkov ale zároveň vyslovuje vieru v to, že Matovičove nápady nikdy neprejdú, nakoľko ich realizácia, by priniesla na Slovensku ešte väčší chaos, ako tu máme doteraz.

Belgicko: Zadržali lekára, ktorý za úplatok vydal vyše 2000 falošných covidpasov
Belgická polícia zadržala v pondelok lekára z regiónu Valónsko, ktorý vydal vyše 2000 falošných osvedčení o očkovaní proti COVID-19. Umožnil mu to prístup ku kódovaciemu softvéru, na základe ktorého je možné získať covidpas, informovala v utorok... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | tasr