Jozefovi Brhelovi predĺžil súd väzbu do februára
23 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Podľa portálu aktuality.sk známy oligarcha Jozef Brhel stíhaný v kauze Mýtnik by mal zostať vo vyšetrovacej väzbe až do februára 2022. Dnes o tom rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová.

„Sudkyňa vyhovela návrhu prokurátora a väzbu predĺžila” potvrdil pre aktuality dozorujúci prokurátor Ondrej Repa. Ako dodal, Brhel zostáva v kolúznej väzbe, teda aby na slobode nemohol ovplyvňovať svedkov či znalcov a mariť tak vyšetrovanie. 

Dnešné rozhodnutie však nie je právoplatné. O prípade ešte zrejme bude musieť rozhodovať Najvyšší súd. Vo väzbe je od februára tohto roku keď prišiel vypovedať zo zahraničia na Slovensko a polícia ho po výsluchu zadržala.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/18/mudr-alena-jancova-nechcem-sirit-poplasne-spravy-ale-pytat-sa-musim

V tejto kauze polícia stíha aj podnikateľov a bývalých funkcionárov na Finančnej správe. Medzi nimi sú Jozef Brhel starší, ale aj známy podnikateľ Michal Suchoba či bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze,ako uviedol náš zdroj.

Kým Brhel starší obvinenia odmieta, Suchoba s Imreczem sa rozhodli spolupracovať a polícii opísali, ako fungovali štátne zákazky medzi Finančnou správou a IT firmou Allexis a ako podpisovali miliónové zmluvy v utajenom režime. V uznesení Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol o väzbe pre Brhela staršieho, senát cituje aj časť výpovede obvineného Suchobu. Ten tvrdí, že lukratívne zákazky na Finančnej správe si musel doslova a do písmena vykúpiť.

V kauze Mýtnik bol pôvodne obvinený aj Brhelov brat Peter Brhel. Jeho stíhanie však zastavila generálna prokuratúra, ktorá tvrdí, že výpovede jediného svedka boli sporné a vyšetrovacím orgánom sa nepodarilo preukázať zločin.

Najnovšie informácie však potvrdzujú, že medzi obvinených pribudol syn Oligarchu - Jozef Brhel mladší,ako v závere uviedli aktuality.

Neexistovali žiadne dôkazy k začatiu tretného stíhania v kauze chata
"Vôbec ma to neteší, skôr naopak, no musím konštatovať, že moje podozrenie z nezákonného začatia trestného stíhania vo veci „pytliactva“, z nesprávnej právnej kvalifikácie skutku a následne k nezákonnému vykonávaniu obrazovo-zvukových záznamov na... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Ivan Brožík