Draxler: "Každý, kto sa podieľa na udržaní sa koalície pri moci, poškodzuje Slovenskú republiku!"
23 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

"Vládna koalícia nemá legitimitu. Každý, kto sa podieľa na jej udržaní pri moci, poškodzuje Slovenskú republiku. Dokázateľne, jednoznačne."  Konštatuje na sociálnej sieti Juraj Draxler. Jeho "súhrn" vyznieva naozaj varovne.

"Ja to len pre istotu zhrniem". Začína vymenúvať autor statusu.

Táto koalícia má doteraz na svedomí:

- nezákonné odpočúvanie opozície
- stratu minimálne pol miliardy eurofondov (konzervatívny odhad a ešte to zrejme bude rásť)
- tisíce mŕtvych covidom nad rámec toho, čo postihlo porovnateľné krajiny
- pol miliardy vyhodených na celoplošné testovanie, ako jediní na svete, čisto politickým rozhodnutím, proti názoru aj odborných poradcov v službách vlády
- minimálne päťdesiat miliónov verejných zdrojov vyhodených úplne zbytočne len toto leto (lotéria plus protiprávne vyplatená pomoc schránkovým firmám)
- neplnenie prakticky ničoho z volebných programov vládnych strán (a to aj po zohľadnení komplikáci spôsobených pandémiou, ktoré ale na väčšinu sľubov nemali žiaden vplyv)."

Takže, čo s tým?

"A to som naozaj vymenoval len tie najdôležitejšie a úplne konkrétne dokladovateľné veci k dnešnému dátumu. Je jasné, že počas nastávajúceho lockdownu sa toho tak veľa diať nebude." Konštatuje Juraj Draxler. Po lockdowne preto, ako píše, "očakáva":

- od prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, že stav vecí bude jasne pomenúvať.
- od všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, že schvália zákon umožňujúci vyvolanie predčasných volieb referendom.
- od občanov, prosím, že sa budú aktívne zapájať do tvorby alternatívy k tejto vláde a do nátlakových akcií. Mlčiaca väčšina musí prestať mlčať.

Vláda bez legitimity

"Vládna koalícia nemá legitimitu. Každý, kto sa podieľa na jej udržaní pri moci, poškodzuje Slovenskú republiku. Dokázateľne, jednoznačne." Uzatvára svoj status bývalý minister školstva Juraj Draxler.

(Medzititulky red. HD.)

Kamenický: Matovič, ktorý svoju firmu prepísal na bieleho koňa, kádruje živnostníkov
"Matovič v podstate nazval veľkú časť živnostníkov podvodníkmi, za čo budú musieť teraz trpieť tí poctiví živnostníci! To má akú logiku? Veď tí, čo doteraz neplatili dane, ich nebudú platiť ani Matovičovi," píše Ladislav Kamenický (SMER - SD) na... Čítať ďalej
23 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová