Americké média tvrdia, že Rusko sa chystá spustiť zimnú inváziu na Ukrajinu!
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Teraz, keď sa blížia chladnejšie dni, je Rusko čoraz viac naklonené invázii na Ukrajinu! Cez víkend to vyhlásili americké médiá. Západní predstavitelia obvinili Rusko z budovania vojenských síl pozdĺž východných hraníc Ukrajiny, informuje portál RT.

Američania šíria poplašné správy

Pravdepodobnosť potenciálneho ruského útoku na Ukrajinu  „sa zvyšuje s chladnejším počasím,“ uviedla v sobotu CBS News s odvolaním sa na obvyklé nemenované „zdroje amerických spravodajských služieb “. Prečo by si Moskva vybrala najchladnejšie mesiace v roku s najkratšími dňami, zostáva nejasné.

"Invázia závisí od počasia, ale bez zásahu Západu by sa mohla uskutočniť v priebehu niekoľkých týždňov,"  pokračovala CBS New.

Americký minister obrany Lloyd Austin v stredu naliehal na Moskvu, aby „bola transparentnejšia, pokiaľ ide o hromadenie síl okolo ukrajinskej hranice“. Austin dodal, že si „nie je presne istý“ akčným plánom ruského prezidenta Vladimira Putina.

Patriarcha Kirill: Rusko sa stáva vodcom slobodného sveta!
Kresťanská emigrácia z USA do Ruska ukazuje, že Moskva je teraz vodcom slobodného sveta. Skonštatoval to cirkevný patriarcha Kirill. Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi, moskovský patriarcha Kirill, tvrdí, že nezávislosť jeho krajiny od negatívneho... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ukrajina pomaly uviedla aj dátum útoku

Ukrajina pôvodne odmietla podporiť správy v amerických médiách o hromadení ruských jednotiek, ale neskôr zmenila pesničku. Brigádny generál Kyrylo Budanov, hlavný ukrajinský vojenský spravodajský dôstojník, v nedeľu pre Military Times povedal, že Rusko sa pripravuje zaútočiť na Ukrajinu do konca januára alebo začiatku februára.

Ukrajinská armáda vytvorila mapu, ktorá ukazuje, ako by Rusko v  „krátkodobej perspektíve“ mohlo napadnúť Ukrajinu zo všetkých smerov, vrátane invázie z územia Bieloruska.

Rusko klepy popiera

Rusko zhromažďovanie jednotiek pozdĺž ukrajinských hraníc poprelo. Keď sa tento mesiac začali v amerických médiách objavovať správy o možnej príprave na inváziu, hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharová ich odmietla ako „falošné“ správy, ktoré podľa nej boli súčasťou rozsiahlejšej dezinformačnej kampane vedenej proti Rusku.

NASA chce postaviť na Mesiaci jadrovú elektráreň. Vypísala „verejnú súťaž“
Ak majú ľudia žiť na Mesiaci, budú sa musieť zásobovať elektrickou energiou. Americká vesmírna agentúra preto hľadá nápady pre jadrový štiepny reaktor, informuje nemecký Der Spiegel. V roku 2025 by to malo byť už tak ďaleko: Po viac ako 50 rokoch... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Západ umelo vyvoláva hystériu

V rozhovore odvysielanom v nedeľu na televíznom kanáli Rossija-1 Dmitrij Peskov, hovorca Kremľa, povedal, že Západ „umelo vyvoláva hystériu“.

Zvýšené napätie medzi Ruskom a Západom sa časovo zhodovalo s utečeneckou krízou na poľsko-bieloruskej hranici. Pri hraniciach sa tak zhromaždilo až 4 tisíc potenciálnych žiadateľov o azyl, z ktorých väčšina pochádza z Blízkeho východu, v nádeji, že sa dostanú do Poľska. Niektorí dokonca zahádzali stráže a policajtov kameňmi.

Súčasť hybridnej vojny?

Predstavitelia EÚ obvinili Bielorusko, že krízu efektívne pripravilo v rámci hybridnej vojny proti bloku. Minsk v odpovedi uviedol, že EÚ vedie svoju vlastnú hybridnú vojnu podporou bieloruských opozičných predstaviteľov a protivládnych médií.

Poľská pohraničná stráž vo štvrtok prezradila, že utečenecký tábor bol vyčistený. V sobotu oznámila, že približne 100 „veľmi agresívnych cudzincov, ktorých na hranicu priviedli bieloruské úrady“, sa pokúsilo preniknúť do Poľska.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/11/21/tri-sudy-s-pusnym-prachom-v-europe

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!