Patriarcha Kirill: Rusko sa stáva vodcom slobodného sveta!
21 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Kresťanská emigrácia z USA do Ruska ukazuje, že Moskva je teraz vodcom slobodného sveta. Skonštatoval to cirkevný patriarcha Kirill. 

Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi, moskovský patriarcha Kirill, tvrdí, že nezávislosť jeho krajiny od negatívneho vonkajšieho vplyvu je to, čo ju v jeho očiach robí skutočne slobodnou, píše portál RT.

Emigranti z USA

V rozhovore odvysielanom v sobotu na televíznom kanáli Rossija-1 bol náboženský vodca požiadaný, aby sa vyjadril k prípadom, keď pravoslávni kresťania emigrovali z USA do Ruska.

"Viem si predstaviť reakcie na moje slová z rôznych kútov, ale môžem dokázať, že Rusko je dnes skutočným vodcom slobodného sveta," povedal Kirill.

Onkologickému pacientovi zmrazili nádor. Zmizli mu metastázy
V Českej republike sa podarilo vyliečiť smrteľne chorého pacienta, ktorí bol už v paliatívnej starostlivosti. Zmrazili časť kožného nádoru na jeho chrbte. A o niekoľko mesiacov zistili, že mu zmizli metastázy. Informovala TA3. Lekári liečili... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ideme vlastnou cestou

"Sme oslobodení od najsilnejších vplyvov zo zahraničia. Rozvíjame sa v súlade s našou vlastnou cestou a podľa Božej vôle bude naša cesta úspešná. Rusko môže slúžiť ako príklad pre ostatných," vysvetlil patriarcha svoj postoj. "Máme veľa problémov, ale tieto problémy sú riešiteľné," dodal Kirill.

Keď hovoril o stave ruskej spoločnosti, však patriarcha zdôraznil: "V súčasnosti nemáme problém, ktorý by spôsobil kolíziu spoločenských záujmov a vytváral hlboké, nezlučiteľné rozpory."

Dodal, že krajina ťaží zo zdravej rôznorodosti názorov, ktorá „neničí základy ľudského... a duchovného života“.

Český slávik: Budúcnosť našich detí musí byť našou absolútnou, a tou najväčšou prioritou (VIDEO)
Napriek opatreniam sa v Českej republike konalo slávnostné odovzdávanie Českého slávika za rok 2021. Ide o ceny za populárnu hudbu. V rámci gala programu vystúpil miliardár a matematik Karel Janeček, ktorý vrátil Slávika na českú scénu. Za... Čítať ďalej
21 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!