Podľa Lengvarského by mal byť Heger hoaxer
20 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Lengvarský: "Nie je pravda,že vláda chce povinne očkovať proti COVID-19" Tento citát uverejnil portál Teraz.sk 1. júla 2021. O tých, ktorí to už vtedy tvrdili, sa vyjadril ako o hoaxeroch a dezinformátoroch. "Diskutujem s právnikmi, či nie je v rozpore s Ústavou SR zavedenie povinného očkovania" povedal dnes v relácii RTVS Sobotné dialógy (podľa TA SR) predseda vlády Eduard Heger.

Neprekvapuje, že na Lengvarského výrok z júla reagoval šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš "pionierskym" iniciatívnym vyjadrením, že " im je ľúto, že koaličný partner Sme rodina "začal zavádzať" a "podľahol tlaku antivaxerov" (keď tvrdia, že sa uvažuje o povinnom očkovaní - pozn. red. HD). Aktuálne sa Michal Šipoš na sociálnej sieti zabudol v čase ešte na "garzónkovom" sneme a výroky predsedu vlády zhodnotí, až dôjde kuriér s najnovšou dodávkou politických nôt.

Hoaxer Heger - podľa Lengvarského a spol

"Nie je pravda, že vláda chce povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Ide o dezinformáciu. Vo štvrtok to na pôde Národnej rady (NR) SR povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO)." píše 1. júla 2021 portál Teraz.sk.

Kolíková nevidí ústavnoprávnu prekážku pri povinnom očkovaní
Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR pri otázke zavedenia povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 ústavnoprávnu prekážku nevidí. Pre TASR to potvrdil hovorca MS Peter Bubla. "Ústavnoprávne je určite priestor rozprávať sa o zavedení povinného... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/TASR

"Chcel by som reagovať na dezinformáciu, ktorá vznikla, neviem z akého dôvodu. Je o tom, že ideme zavádzať nejaké plošné alebo povinné očkovanie. Chcel by som všetkých ubezpečiť, že to tak nie je a ani nebude," povedal podľa citovaného zdroja šéf rezortu zdravotníctva, pričom doplnil, že vyhlásenia o tom, že vláda chce povinne očkovať, sa nezakladajú na pravde.

Toto nepotrebuje komentár

"Povinné očkovanie pre seniorov je téma, o ktorej aktuálne diskutuje premiér Eduard Heger (OĽANO) s právnikmi či s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Cestou z pandémie by podľa neho mohlo byť povinné očkovanie pre ľudí nad 65 rokov. Premiér to uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy." napísala agentúra TA SR dne - 20. 11. 2021.

"Diskutujem s právnikmi, či nie je v rozpore s Ústavou SR zavedenie povinného očkovania pre určitú vekovú skupinu. Pre mňa by bola ideálna cesta povinne zaočkovať či už ľudí nad 65 alebo 60 rokov. Podľa mňa už očkovanie 50-ročných by bol ideálny diapazón," spresnil Heger."

Naklonený je zavedeniu povinného očkovania podľa veku, nie podľa profesie. Hoaxer Heger.

(Medzititulky red. HD.)

Fico: Pán Heger, čo urobíte s človekom, ktorý povinné očkovanie odmietne?
Povinné očkovanie je nechutný fašistický nápad! Týmito slovami reaguje vo videu líder Smeru Robert Fico na vyhlásenie premiéra Hegera. Ten pripustil, že na Slovensku sa zavedie povinné očkovanie proti covidu. Zavedenie lockdownu pre všetkých bez... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!