Vláda hovorí, že očkovanie je sloboda a výhra zároveň. Tipos extraliga tvrdí opak
19 | 11 | 2021 I Norbert Pančík

Kluby slovenskej hokejovej extraligy sa spojili a  vydali spoločné stanovisko k pandemickým opatreniam, podľa ktorých môže prísť na štadióny len 200 ľudí v červenej farbe,100 ľudí v bordovej farbe a 50 ľudí v čiernej farbe. Hokejové kluby sú si plne vedomé súčasnej situácie spôsobenej treťou vlnou. Ďakujú aj touto formou  všetkým zdravotníkom za ich priam nadľudské nasadenie v boji proti pandémii koronavírusu.

Predstavitelia slovenského profi hokeja verili, že vďaka podpore štátu v očkovaní sa nebude opakovať stav z minulej sezóny a zápasy sa budú hrať pred zaplnenými hľadiskami. Preto ani vo sne nepočítali s obmedzeniami aj pre zaočkovaných fanúšikov, ktoré schválila vláda s platnosťou od 22.novembra.Mrzí ich, že pokiaľ do nákupných centier je možný neobmedzený vstup v režime OP, tak na hokejové štadióny sa dostane len minimálny počet osôb, ktorí sú zaočkovaní, alebo prekonali COVID-19.

Likvidačné opatrenia

Hrať bez fanúšikov bude pre účastníkov najvyššej hokejovej súťaže podľa klubov likvidačné. Len tak tak prežili minulú sezónu a ani sa nestihli spamätať z výpadkov z príjmov zo zákazu fandenia na tribúnach a dostávajú ďalšiu veľkú ranu pod pás.

Predčasné ukončenie sezóny

Ak podľa predstaviteľov klubov nebudú obmedzenia vykompenzované, bude to pre nich znamenať aj predčasné ukončenie sezóny. Hráči, členovia realizačného tímu, aj miesto v ktorom sa hokej hrá, príde nielen o prácu a pôžitok z hry, ale aj o možnosť sledovať najpopulárnejší šport na Slovensku. Stav, ktorý nastane, bude mať obrovský dopad na reprezentáciu Slovenska na vrcholných podujatiach, ako aj na celý slovenský šport, najmä ten mládežnícky.

Žiadosť o prehodnotenie opatrení

Kluby prosia kompetentné orgány o prehodnotenie opatrení podľa vzoru okolitých a iných európskych krajín. V závere žiadajú umožnenie vstupu na športové podujatia väčšiemu počtu fanúšikov v režime OP pri zohľadnení maximálnej kapacity štadiónov, ktorá by bola odmenou pre všetkých zodpovedných.

(Medzititulky red. HD.)

ŠK Slovan: "Sme šokovaní, znechutení, sklamaní"
Na nový COVID automat reaguje aj vedenie futbalového týmu Slovan Bratislava. Doslova tvrdí, že športovci dostali smrteľný úder. Nové nariadenia, ktoré nariadila vláda SR sa dotýkajú aj najbližšieho domáceho zápasu v Európskej konferenčnej lige s... Čítať ďalej
19 | 11 | 2021 | Norbert Pančík

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!