Ako prebiehala posledná rozlúčka legendárneho Mekyho Žbirku? (FOTO)
19 | 11 | 2021 I Denis Merva

Posledná rozlúčka s legendárym slovenským spevákom Mirom Žbirkom prebehla 19.11.2021 o 14:00h vo Veľkej obradnej sieni Krematória Strašnice v Prahe.

Spevák a skladateľ Miroslav Žbirka, zvaný Meky, zomrel minulú stredu vo veku 69 rokov. Podľahol opakovanému zápalu pľúc. Úžasný človek, talentovaný spevák a autentická ľudská bytosť s dobrým srdcom. Svojou tvorbou sa dotkol toľkých generácií. Jeho pesničky dokázali spraviť z bežných dní výnimočné chvíle.

Online prenosu, ktorý sa konal na sociálnej sieti Facebook na oficiálnom profile Mira Žbirku sa zúčastnilo 20-tisíc divákov!  Na poslednú rozlúčku prišla aj prezidentka Zuzana Čaputová s priateľom Rizmanom. Na pohrebe sa nakoniec objavil aj Laco Lučenič, ktorý sa pred pár dňami vyjadril, že na pohreb nebol pozvaný a na pohreb neplánuje prísť. 

Začiatky Žbirku na lavičke na Račku - Takto to tam dnes vyzerá!
Ikonická lavička, ktorá sa spája s legendou slovenskej hudby Mekym Žbirkom sa po jeho odchode zaplnila sviečkami! Zdrojom informácie je pravda.sk Reč je o lavičke, ktorá sa nachádza na Račianskom mýte a ktorá je spojená a známa tým, že práve na... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Denis Merva

Zarmútení fanúšikovia nosili pred krematórium biele kvety, čím odkazovali na Mekyho hit Biely Kvet. Hudobná dramaturg Juraj Čurný prevzal ako prvý smútočnú reč, kde prezradil, že mu v osudný večer prišla SMS od Mekyho manželky Katky s prosbou. Meky si prial, aby na jeho pohrebe práve Juraj Čurný prevzal smútočnu reč, čo nakoniec poctivo dlhoročný kamarát a hudobný dramaturg splnil.

"Nezabudneme na teba my ani budúce generácie. Odpočívaj, priateľ môj," dodal na záver.

Ako druhý rečnil Jan Vedral - autor Mekyho knihy Zblízka, ktorý predniesol osobnú rozlúčku.

"S Mekym odišiel kus Česko-Slovenska. A pocit, že aj naša hudba môže mať svetové parametre," skonštatoval Jan Vedral na záver. Z reproduktorov následne začala hrať skladba Čo bolí, to prebolí. 

Nakonci rozlúčky s legendou smútoční hostia povstali a odprevadili do neba legendárneho Mekyho posledným potleskom!

Odpočívaj v pokoji MEKY!

Facebook(@Miro Zbirka)
Juraj Čurný
Juraj Čurný
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Facebook(@Miro Zbirka)
Juraj Čurný

 

Laco Lučenič prehovoril o spore s Meky Žbirkom!
Minuloročný dokument s názvom "Meky" odhalil problémy s dlhoročným kolegom Lacom Lučeničom! Informuje pluska.sk Aj keď si veľa fanúšikov myslelo že Mekyho pozná, veľa z nich spoznalo skutočný život hviezdy až po zhliadnutí dokumentu. Kde nie len... Čítať ďalej
14 | 11 | 2021 | Denis Merva

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!