Aká koalícia, také opatrenia. R. Fico im vyčíta nejednotnosť a protichodnosť
18 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Rovnako, ako celé Slovensko, aj v Smere čakali, ako dopadne dnešné rokovanie vlády. Dočkali sme sa. A dočkali sme sa aj ich zhodnotenia od R. Fica. 

Poďakovanie účastníkom

Kým sa R. Fico pustil do kritiky vlády, poďakoval sa účastníkom včerajšieho kladenia vencov k soche A. Dubčeka. "Nie len za to, že prišli, ale najmä za preukázanie schopnosti kultúrne, demokraticky a pokojne sa stretnúť a vysloviť svoj názor. Že pri stretnutiach nie je treba po zuby ozbrojených policajtov." Pripomenul tiež, že ak máte právo vysloviť svoj názor, musíte mať právo ho zrealizovať. Smer-SD preto bude vytvárať príležitosti, aby ľudia pokojne a demokraticky mohli vysloviť svoj názor.

Blaha: Médiá nielenže klamú, ale aj podnecujú nenávisť
Konflikty medzi občanmi, medzi očkovanými a nezaočkovanými, liberálmi a konzervatívcami, s rúškom a bez rúškami pokračujú. Tento plameň nenávisti dokonalo živia médiá, politici, vláda, ale aj rôzne zoskupenia ľudí. Poslanec NRSR za stranu Smer - SD... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Obálky ministrom

Na úvod hodnotenia prijatých opatrení R. Fico skonštatoval, že to vyzerá tak, ako keby pred rokovaním "nabehli" zástupcovia pharma firiem a porozdávali ministrom obálky. "Vieme, že zrovnoprávnili očkovaných s tými, ktorí prekonali covid. Úplne nabok dali nezaočkovaných." ozrejmil Fico s tým, že celý výsledok rokovania bol odkomunikovaný veľmi neisto. "Nezaočkovaní nebudú môcť chodiť do nákupných stredísk, do obchodov, do kina." A znovu pripomenul, že zaočkovaní môže nie len dostať, ale aj roznášať covid. Najbezpečnejší je teda ten, kto má negatívny test. 

Prečo sa prijímajú opatrenia

Podľa R. Fica by sa nemali prijímať preto, aby sme ľudí donútili očkovať sa, ale pre to, aby sme chránili ľudí. "Oni vidia jediné - aby sa ľudia očkovali. Pritom dobre vedia, že očkovanie samo o sebe nie je cesta von z pandémie. Rovnako, ako celoplošné cestovanie." vysvetľuje predseda Smeru. Stále sa pýta, prečo testovanému zdravému človeku zakazujeme všetko a povoľujeme to niekomu, kto pokojne môže covid šíriť.

Liečme od začiatku

Fico pripomenul a na svojom príklade demonštroval, že je nutné starať sa o pacienta od okamihu, kedy je na covid pozitívne testovaný. "Prečo v momente, keď zistíme, že je pozitívne testovaný, od lekára nedostane protokol, ktorým sa má riadiť, toto má užívať a o priebehu choroby komunikuj so svojim lekárom. Výrazne by sa znížila miera zaťaženosťi nemocníc, techniky a personálu. To, čo dnes vláda prijala, podporuje šírenie covidu." upozornil Fico s tým, že si počkajú na písomné vydanie dnešných opatrení a podajú ich na Ústavný súd.

Nový Covid automat bude opäť prísnejší – ďalší hon na nezaočkovaných
Zvýšenie počtu infikovaných na COVID-19, ale aj počtov hospitalizovaných či mŕtvych malo za následok sprísnenie opatrení v Covid automate. A doplatili na to najmä nezaočkovaní, ktorým opäť sprísňujú opatrenia. Je zarážajúce, že všetka vina na... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

Spustite referendum!

R. Fico opakovane aj dnes vyzval prezidentku, p. Čaputovú, aby spustila referendum o predčasných voľbách. "Na jar čakajte obrovské sociálne výbuchy." Avizuje Fico: "Totálne neschopná vláda neurobila nič proti tomu, aby tieto výbuchy na jar 2022 neboli." 

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!